Vielä ehdit nähdä kesällä pupuja ja alpakoita – katso 5 tärppiä Lahden seudulta eläinten ystävien kohteeksi

Alpakka on hauska ilmestys. Sami Kuusivirta

Milja Kungas

Eläinten ystäville on Lahden seudulla hauskoja kohteita, joihin ehtii vielä ennen koulujen alkua. Poimimme listalle muutaman lapsiperheille käyntikohteeksi sopivan kotieläinpihan.

1 Yli-Marolan kotieläinpihaa Lahdessa pyörittää 4H-yhdistys.

Pihalla näkee muun muassa pupuja, nautoja, alpakoita, laamoja ja kilpikonnia. Monia eläimiä pääsee myös rapsuttelemaan. Yli-Marola sijaitsee lähellä Launeen perhepuistoa, jossa on myös monenlaista tekemistä, kuten kiipeilytelineitä, liikennekaupunki, vesileikkipaikka ja skeittiramppeja.

2 Heinolan lintutarhalla näkee monenlaisia luonnosta pelastettuja lintuja sekä lemmikkejä, kuten papukaijoja. Lintutarha hoitaa loukkaantuneita luonnonvaraisia lintuja ja palauttaa ne takaisin luontoon.

3 Kotieläinpiha Olgan farmi sijaitsee Iitissä. Olga Temosen pyörittämällä farmilla voi nähdä esimerkiksi aasin, lehmän, alpakoita, vuohia, pupuja, hevosia, poneja ja kalkkunoita. Farmilla on pieni kesäkahvila ja myymälä.

4 Kilkkilän farmille Vuolenkoskelle tuli tänä kesänä muun muassa uusi kanarotu, sveitsiläinen maatiaiskana Appenzeller. Farmilla on monenlaisia eläimiä, kuten aaseja, lampaita, hevosia, pupuja, alpakoita, strutseja, kanoja ja riikinkukkoja. Farmilla toimii grillikahvila.

5 Sysmän kotieläinpiha ja -kahvila toimivat maatilalla. Pihalla voi tavata muun muassa pupuja, kissoja, vuohia, kalkkunoita ja islanninhevosia.

Lisätietoja: lahti.4h.fi , heinolanlintutarha.fi , olganfarmi.fi , korvenkaritsa.fi

Vipattaako menojalka kesätapahtumiin? Katso lista kesän eri tapahtumista

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 3. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 4. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 5. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 6. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 7. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 8. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 9. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 10. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 11. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 12. Turun lentoasemalla koronatestattiin koko lentokoneellinen Pohjois-Makedoniasta saapuneita matkustajia
 13. Beirutin räjähdys jätti jälkeensä kymmeniä metrejä syvän kraatterin – Libanonissa ensimmäinen ministeriero tiistaisen räjähdyksen jälkeen
 14. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"
 15. Sibeliustalon Finlandia-klubi pyrkii avaamaan ovensa syyskuussa – yritystapahtumien ja kokousten varaustilanne normalisoitumassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.