Radio Voiman podcast: Lahtelaismuusikko suppaili Lahdesta Pulkkilanharjulle – kevään ensimmäisenä suppailupäivänä Miikka Kallio luisteli ensin aamulla Paimelanlahdella ja illalla suppaili

Urkuri Miikka Kallio innostui suppailusta toden teolla tänä kesänä. Miikka Kallion Facebook

Eeva Ristkari

Lahtelainen muusikko ja taannoisen ESS-näppiksillä käynnistyneen pehvan heilutus -keskustelun ansiosta kenties Suomen tunnetuin urkuri Miikka Kallio on tänä kesänä innostunut suppailusta toden teolla.

– Olen pari kolme vuotta suppaillut, mutta ostin tänä kesänä paremman laudan. Tiesin, että on aikaa käyttää sitä, kun ei ole reissuja samalla tavalla, Kallio kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Pisin reissu laudalla on ollut Lahdesta Asikkalan Pulkkilanharjulle. Reissun aikana Kallio yöpyi Vesijärven Hännyssaaressa. Kilometrejä kertyi nelisenkymmentä. Kyseessä on pituudelta pisin matka, mutta yöpymisten vuoksi kyseessä ei yhtäjaksoisesti pisin reissu sup-laudan päällä.

– Nukun riippukeinussa. Sup-lauta on ilmatäytteinen ja pumppu on myös mukana yön yli reissuilla. En aamulla haluaisi sellaista tilannetta, että matka ei jatkuisikaan tyhjän laudan vuoksi.

Radio Voiman podcast Erikoisristeilyt piristävät risteilymyyntiä – Vääksyn kanalla luvassa lauantai-iltana ruuhkaa

Vesijärvi ja Päijänne ovat Kalliolle tuttuja, sillä maaliskuussa hän retkiluisteli Lahdesta Jyväskylään. Keväällä ensimmäisen suppailupäivän aamuna Kallio luisteli Paimelanlahdella ja illalla lähti suppailemaan avoveteen.

– Puhelimessa on kartta, mutta Vesijärvi on tuttu luisteluharrastuksen ansiosta.

Vääksyn kanavassa oli Kallion mukaan reissupäivänä sen verran ruuhkaa, että lauta lähti sulun ajaksi kantoon ja hän käveli kanavaosuuden.

Kuuntele Radio Voiman podcastista Kallion vinkit onnistuneeseen suppailuun ja miksi hän päätyi sup-lautaan kajakin sijasta!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.