Elisa vahvisti mobiiliverkon ja kiinteän verkon yhteyksiään Päijät-Hämeessä – Heinolaan avattiin 5G-verkko

Tällä hetkellä Elisan 5G-verkon alueella asuu yli miljoona suomalaista. Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

Oskari Valtonen

Lahden 5G-verkkoa on vahvistettu entisestään ja Heinolaan on avattu 5G-verkko, tiedottaa Elisa.

Mobiiliverkon yhteyksiä on parannettu kapasiteettia nostamalla. Lisäksi kiinteän verkon yhteys on tarjolla yhä useammalle.

Yhtiön tiedotteen mukaan yhteyksien vahvistaminen tulee tarpeeseen, sillä suomalaiset käyttävät suuria määriä dataa maailmanlaajuisesti.

– Datan käyttö on lisääntynyt suomalaisten keskuudessa nopeasti viimeisen kolmen vuoden aikana. Sama kehitys on näkynyt Päijät-Hämeen alueella, jossa mobiiliverkossa käytetyn datan määrä on kasvanut jopa 155 prosenttia, Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen kertoo tiedotteessa.

Elisa on myös lisännyt mobiiliverkkonsa kapasiteettia Päijät-Hämeen suosituilla mökkipaikkakunnilla sekä sellaisissa kohteissa, joissa verkon käyttö lomien aikana kasvaa paljon. Lista tällaisista paikkakunnista löytyy Elisan nettisivuilta.

Tammi–kesäkuun aikana Elisa on parantanut verkkojensa kattavuutta muun muassa Lahdessa, Hollolassa, Asikkalassa ja Padasjoella.

Tällä hetkellä Elisan 5G-verkon alueella asuu yli miljoona suomalaista. 5G-verkkoja on yhteensä 31 paikkakunnalla.

– Ihmiset ovat ilahduttavasti ottaneet uuden teknologian omakseen, Lehtinen toteaa tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut