Lahti on mukana Itämeripäivän juhlinnassa

Ida Niva

Itämeripäivää vietetään elokuussa myös Lahdessa. Tiedotteen mukaan John Nurmisen Säätiön lanseeraamaa Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina. Päivää juhlitaan järjestämällä Itämeri-aiheisia tapahtumia ja tempauksia.

Päivän aikana järjestetään muun muassa opastettuja kävelyretkiä muinaisen meren rannalla, uimarin hengenpelastusneuvontaa sekä erilaisia merellisiä museo-, teatteri- ja musiikkielämyksiä. Tapahtumat ovat pääasiassa maksuttomia.

– Itämeripäivän ohjelmaa rakentamassa on jo yli 100 tahoa kulttuuritoimijoista ja kaupungeista ravintoloihin ja yrityksiin saakka. Myös Tallinnassa, Pietarissa ja Tukholmassa osallistutaan Itämeripäivän viettoon ja seuraavina vuosina juhlapäivän on tarkoitus levitä vielä laajemmalle Itämeren rantavaltioihin. Säätiön tavoitteena onkin tehdä tästä kaikkien yhteinen juhla ja perinne, kuvaa John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt tiedotteessa.

Kaupungeista mukana Itämeripäivän juhlinnassa ovat Lahden lisäksi Espoo, Helsinki, Kotka, Pori, Rauma, Turku, Vaasa ja Vantaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut