Kutsumaton vieras räpiköi savupiipussa Hollolassa – nokkaisi vielä pelastajaa mennessään

Nina Räty

Savupiippuun eksynyt naakka aiheutti Päijät-Hämeen pelastuslaitokselle eläimen pelastustehtävän Hollolan Vanhatalontiellä tiistaina keskipäivällä.

Talon asukas oli kuullut räpiköintiä hormista. Vaikka kyseessä on yksikerroksinen omakotitalo, naakka oli takan pellin päällä yli kolmen metrin syvyydessä piipun yläpäästä.

Palomiehet pyydystivät naakan räystäskourun putsauskepillä, jonka päähän oli viritetty silmukka. Operaatio kesti kaikkiaan 45 minuuttia, minkä jälkeen naakka nokkaisi palomiestä hanskaan ja lehahti taivaan tuuliin.

Päivystävä palomestari Petteri Lehtinen neuvoo varautumaan naakkoihin, joiden määrä on kasvanut.

– Jos naakka tekee pesän hormiin, se voi olla niin tiukassa, että piipun sivuun joutuu tekemään reiän. Tällä kertaa ei ollut siitä kyse. Mutta etenkin käyttämättömiin hormeihin ja vanhoihin ilmahormeihin kannattaa virittää yläpäähän minkkiverkko, jolloin naakat eivät pääse hormiin. Verkko ei estä hormin käyttöä, Lehtinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 3. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 4. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 5. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 6. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 7. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 8. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 9. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 10. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 11. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 12. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 13. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 14. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta
 15. Suomessa todettu 19 uutta koronavirustartuntaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.