Päijät-Hämeeseen myönnetty yritystukia 1,4 miljoonan euron edestä

LAB-ammattikorkeakoulu ja Koulutuskeskus Salpaus saivat tukea nuorten työllisyyttä edistäviin hankkeisiin

Antti Kauppinen

Päijät-Häme yritykset ovat saaneet Hämeen ely-keskukselta kehittämisavustusta yhteensä 1,4 miljoonaa euroa. Asia käy ilmi Hämeen ely-keskuksen tiedotteesta.

Päijät-Hämeen suurimman kehittämisavustuksen, 222 040 euroa, on saanut Villähteen Leipä oy tuotantolinjastojen kehittämiseen. Muita kehittämisavustusta saaneita yrityksiä Päijät-Hämeessä ovat muun muassa lahtelainen Terätoimitus Lehtinen oy koneinvestointeihin ja tuotekehitykseen sekä orimattilalainen Ferroplan oy tuotantokonseptin kehitykseen. Tukea saaneita yrityksiä on kaiken kaikkiaan 23.

Päijät-Hämeessä käynnistyi tammi–kesäkuun 2020 aikana kuusi nuorisotyöttömyyttä alentavaa hanketta, joiden rahoittamiseen on saatu tukea Euroopan sosiaalirahastosta. Koulutuskeskus Salpauksen ja muutaman osatoteuttajan yhteishanke MALVA – maahanmuuttajat valmentaen työelämään edistää maahanmuuttajanuorten ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien aikuisten maahanmuuttajien työllistymistä Päijät-Hämeen ja Uudenmaan alueella.

LAB-ammattikorkeakoulu oy:n eSport Kipinä -hankkeessa autetaan syrjäytymisvaarassa olevia nuoria työllistämällä heitä erilaisissa e-urheilutapahtumissa. Nuorta autetaan löytämään häntä kiinnostavaa tekemistä tapahtumajärjestämisen parissa.

Erilaisia yritystukia myönnettiin ely-keskuksen tiedotteen mukaan Kanta- ja Päijät-Hämeeseen yhteensä yli 4,4 miljoonaa euron edestä. Ely-keskuksen myöntämä koronarahoitus ei ole mukana näissä luvuissa.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut