Koronatartunnan saaneista Päijät-Hämeen kausityöntekijöistä yksi on tehohoidossa – Ruokavirasto vakuuttaa: korona ei leviä mansikan kautta

Suurin osa kausityöntekijöistä tulee marjatiloille. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ei ole kuitenkaan vahvistanut, ovatko uusimmat koronatapaukset havaittu marjatiloilla vai muualla. Kuva ei liity koronaviruksen saaneisiin henkilöihin. Rasmus Härkönen

Petri Koivisto

Päijäthämäläisellä tilalla koronatartunnan saanut kausityöntekijä on toimitettu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä tehohoitoon. Muut koronaviruksen saaneet työntekijät ovat kotisairaanhoidossa.

Yhtymän hallintojohtaja Veli Penttilä kertoo, että uusia tartuntatapauksia ei ole paljastunut. Kaikki kausityöntekijöiden kanssa tekemisissä olleet henkilöt on testattu ja todettu terveiksi. Viimeisestä testauksesta saatiin tulokset maanantaina eikä uusia tartuntoja löytynyt.

Viranomaiset pitävät toistaiseksi edelleen salassa, millä tilalla sairaustapaukset todettiin ja minkä maan kansalaisia kyseiset työntekijät ovat. Kaikki yhdeksän tartuntatapausta havaittiin viime viikon torstaina ja perjantaina.

Hyvinvointiyhtymä ei ole kertonut, ovatko sairastuneet kausityöntekijät olleet töissä mansikkatilalla vai jollakin muulla maatilalla. Tapaus on herättänyt huolta siitä, voiko esimerkiksi mansikoita edelleen syödä.

Ruokavirasto vakuutti ESS:lle, että koronavirus ei leviä elintarvikkeen kautta. Vaikka sairastunut työntekijä olisi koskettanut mansikkaa, jonka kuluttaja myöhemmin syö, ei kuluttaja sairastu siitä.

Varmistettuja koronavirustartuntoja on Päijät-Hämeessä tähän mennessä ollut yhteensä 125.

Yhdeksän kausityöntekijää on saanut koronavirustartunnan Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymän mukaan marjojen ostaminen on yhä turvallista

Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää

Etlarin gallup Lahden torilla: Maatalouden kausityöntekijöillä on ollut Päijät-Hämeessä koronavirustartuntoja – huolettaako?

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut