Pitkän linjan luontovalokuvaajat todistavat näyttelyssä, että lähiluonto on erinomainen kuvauskohde – "Kaikki kuvat on otettu alle kaksi kilometriä kotipihaltani Padasjoella"

Veikko Neuvosen valokuva neito- ja ohdakeperhosista. Veikko Neuvonen

Anne Honkanen

Pitkän linjan luontotoimittajien ja -kuvaajien Veikko Neuvosen ja Kari Rissan valokuvanäyttely on esillä Galleria Pikantissa Padasjoella.

Valokuvia lähiluonnosta -näyttelyn kuvat välittävät tiedotteen mukaan Neuvosen ja Rissan näkemyksiä ja kokemuksia luonnosta ja sen monimuotoisuudesta. Kuvaajat haluavat erityisesti näyttää, millainen lähiluonto voi olla kauneimmillaan ja minkälaisia elämyksiä lähiluonnossa voi kokea: oma piha, niitty ja lähimetsä ovat erinomaisia valokuvauskohteita.

– Olen valokuvannut viime vuosina erityisesti perhosia, maisemia, kasveja ja sieniä. Niitä näyttelystäkin löytyy. Kaikki kuvat on otettu alle kaksi kilometriä kotipihaltani. Pyrin kuvaamaan lajien kauneutta ja runsautta, mutta myös muutoksia luonnossa, Neuvonen kertoo tiedotteessa.

Lintumaalaukset ihastuttavat kävijöitä navettagalleriassa Asikkalassa

Neuvonen on ottanut lähes kaikki näyttelykuvansa kakkosasunnollaan Padasjoen Virmailassa ja Kari Rissa maatilansa lähiympäristössä Salossa.

Näyttelyssä on esillä yli 40 luontovalokuvaa.

Galleria Pikantti on Padasjoen taideyhdistys ry:n ylläpitämä galleria Padasjoen keskustassa.

Näyttely on avoinna 31. heinäkuuta asti.

Kari Rissan valokuvassa kyhmyjoutsen on lähdössä ajelulle. Kari Rissa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 8. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 9. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 10. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 11. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 12. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 13. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 14. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 15. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.