Vinkkejä karavaanareille: Tutustu autoon, pakkaa fiksusti ja suunnittele kiva reitti

Matkailuauto voi ison kokonsa vuoksi aiheuttaa yllätyksiä tottumattomalle kuskille. Vakuutusyhtiö LähiTapiola on koonnut nettisivuilleen vinkkejä, joissa muistutetaan tutustumaan kulkupeliin ennakkoon, jottei tien päällä mene sormi suuhun. Ratin lisäksi on hallittava jätevesisäiliön tyhjentäminen ja auton liittäminen sähköverkkoon.

– Kun nippelit ja nappulat tuntee ennalta, niitä ei tarvitse opetella ajon päätteeksi väsyneenä – saati huomiota vieden tien päällä, tiedotteessa todetaan.

Tavarakaaoksen välttämiseksi matkailijoita muistutetaan myös oikean pakkaamistavan tärkeydestä. Ennen liikkeelle lähtöä on suljettava kaikki laatikot ja luukut, jotta tavarat eivät lähde liikkeelle.

Hyvä reittisuunnitelma helpottaa oloa tien päällä. Etappeja ei kannata ahmia liikaa eikä taukoja saa unohtaa.

Turvallisuus on hyvä pitää mielessä ajaessa ja taukopaikoilla. Kaahailu ei kannata, sillä ajoneuvon suureen kokoon ja massaan liittyy erityisiä riskejä liikenteessä. Matkailuajoneuvo ei kokonsa vuoksi mahdu tavallisiin parkkiruutuihin, joten jos suinkin mahdollista, se kannattaa jättää loitommalle, kuten liikenneasemalla parkkialueen reunaan.

– Pysähtyessä ja leirintäalueilla omat esineet kannattaa aina laittaa lukkojen taakse, kun ei ole itse paikalla. Älä unohda arvotavaroita kojelaudalle tai muuten autoon näkyville, koska halutessaan varas voi lyödä ikkunan rikki. Matkassa mukana olevat pyörät kannattaa aina lukita, vakuutusyhtiöstä vinkataan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut