Tiesitkö, että Lahden taidemuseon kokoelma-aineistoja näkee nyt myös netistä? – Finnassa on julkaistu jo noin kolmesataa museon teosta

Lahden taidemuseon kokoelma-aineistoja on julkaistu netissä kaikkien katsottavaksi, tiedottaa Lahden kaupunki. Julkaisu ajoittuu Lahden taidemuseon 70-vuotisjuhlavuoteen.

Teokset ovat nähtävissä Finna-palvelussa osoitteessa museot.finna.fi.

Netin kokoelma sisältää maalauksia vuodesta 1849 lähtien vuosisadan vaihteeseen ja kotimaista taidetta 1800-luvun lopulta aina vuoteen 1936 asti. Kuvia Lahden kaupungin julkisista veistoksista on Finnassa noin 70.

Finnassa on julkaistu toistaiseksi yhteensä noin kolmesataa museon teosta. Kaikkiaan Lahden taidemuseon kokoelmissa on yli 9 000 taideteosta.

– Julkaistavien teosten valikoimaa tullaan täydentämään, joten Lahden museoiden Finna kannattaa laittaa seurantaan, kertoo aluetaidemuseotutkija Elisa Lindell tiedotteessa.

Tarjonnan täydentäminen taidekokoelmilla tuli mahdolliseksi, kun Lahden museot liittyi Museoliiton ja Kuvaston Taidekokoelmat verkossa -sopimukseen. Lahden museot on ollut mukana Finnassa jo vuodesta 2017 lähtien.

Tiedotteen mukaan taidekokoelmien avaaminen Finnassa lisää tietoa Päijät-Hämeen alueen taiteesta. Lisäksi kokoelmien saavutettavuus ja käytettävyys parantuu.

Lahden taidemuseon aineisto on vapaasti käytettävissä, mutta kaupallinen käyttö ja teosten muokkaaminen on kielletty. Jos aineistoja haluaa käyttää julkisesti, tekijä ja lähde täytyy mainita.

Finna.fi on netin hakupalvelu, josta löytyy vapaasti selattavia aineistoja muun muassa suomalaisista museoista, kirjoista ja arkistoista.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut