Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Vanhojen henkilöllisyystodistusten käytöstä luovutaan OP:n konttoreissa

Vanhojen henkilöllisyystodistusten käytöstä luovutaan OP:n konttoreissa elokuussa, tiedottaa OP.

1.8. alkaen OP:n pankkikonttorissa ei voi enää asioida kuvallisella Kela-kortilla, vanhanmallisella pahvisella ajokortilla, pakolaisen matkustusasiakirjalla tai muukalaispassilla.

OP:n mukaan muutos tekee pankkikonttoreissa asioinnista entistä turvallisempaa. Lisäksi se parantaa sähköisen asioinnin ja konttoriasioinnin turvallisuutta.

Vastaisuudessa asiakas voi todentaa henkilöllisyytensä voimassa olevalla passilla, henkilökortilla tai ajokortilla. Myös väliaikainen henkilökortti, suomalainen merimiespassi tai diplomaattipassi kelpaa.

Olemassa olevia asiakkaita palvellaan nykyisten ohjeiden mukaan heinäkuun loppuun saakka. Näin asiakkaille jää aikaa varautumiseen ja henkilöllisyystodistuksen tai passin hankkimiseen. Uusien asiakkaiden osalta muutos astui voimaan jo tämän vuoden helmikuussa.

Kaikki kuvalliset Kela-kortit ovat nykyisin iältään jo yli 10 vuotta vanhoja ja vanhat pahviset ajokortit yli 30 vuotta vanhoja.

– Vanhasta, usein huonokuntoisesta kuvasta asiakkaan tunnistaminen on vaikeaa. Nämä asiakirjat on myös helppo väärentää, sillä niissä ei ole aitouden varmistavia turvatekijöitä kuten nykyaikaisissa henkilötodistuksissa, OP:n tiedotteessa todetaan.

Muutos ei koske sähköistä tunnistautumista.