Santtu-Matias Rouvali on vuoden karikatyyppi, Nastolan näyttely esittelee parhaat pilakuvat lahtelaislähtöisestä kapellimestarista

Teppo Järven näkemys kapellimestari Santtu-Matias Rouvalista. Teppo Järvi

Lahtelaislähtöinen kapellimestari Santtu-Matias Rouvali (s. 1985) on valittu Vuoden karikatyypiksi. Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit teki valinnan perjantaina.

Rouvalista tehdyt karikatyyrit ovat nähtävillä 4.–31.7. Nastolan taidekeskus Taarastin näyttelyssä. Kyseessä on Skarppien 11. vuosinäyttely, joka esittelee pilapiirroksia tältä ja viime vuodelta. Esillä on töitä 15 eri taiteilijalta, joista suurin osa on piirtänyt myös Rouvalin.

– Rouvali sopii juhlavuoden karikatyypiksi loistavasti. Hän on kansainvälistä uraa luova kapellimestari, jolla on lennokas karaktääri ja karikatyristien kannalta herkulliset piirteet. Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia, Skarppien tiedotteessa luonnehditaan.

Palkinnoksi nimityksestään nykyisin Ylöjärvellä asuva Rouvali saa valita näyttelystä omakseen mieleisensä karikatyyrin.

Taarastissa on samaan aikaan esillä myös Kari Suomalaisen ja Kerberoksen piirroksia esittelevä näyttely. Näyttelyssä on osan aikaa läsnä livepiirtäjiä, jotka piirtävät karikatyyrejä näyttelyvieraista.

Näyttelyn taiteilijat ovat OlliBull Anikari, Satu Cozens, Markku Haapaniemi, Teppo Järvi, Juha Kalliolahti, Erkki Kangas, Kerberos – Kalevi Laalo, Jorma Lampela, Tero Mäkelä, Pasi Rahikainen, Elina Rajala, Juha Sihto, Heimo Suomalainen, Leena Suomi ja Miki Wallenius.

Polttareitaan viettäneen kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin musiikkiesitys herätti huomiota Lahden torilla – "Mahtavaa olla Lahessa"

Nastolan Vastahankaan-näyttely haistattaa pitkät kuvataiteen "säännöille"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut