Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä pyrkii puuttumaan alaikäisten mielenterveyden häiriöihin yhä varhaisemassa vaiheessa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan alaikäisten mielenterveyspalvelujen kehittäminen on koettu yhdeksi tärkeimmistä keinoista tukea päijäthämäläisiä lapsia ja nuoria ja estää syrjäytymistä. Arkistokuva. Taru Hokkanen

Oskari Valtonen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä pyrkii pian tarjoamaan apua alaikäisten mielenterveyden häiriöihin yhä varhaisemmassa vaiheessa, kertoo yhtymä tiedotteessaan.

Yhtymässä on puolen vuoden ajan valmisteltu uutta palvelumallia, jolla lasten ja nuorten mielenterveyden häiriöihin olisi tarjolla apua helposti ja nopeasti sekä käytössä alan asiantuntijoiden laaja osaaminen.

Tiedotteen mukaan alaikäisten mielenterveyspalvelujen kehittäminen on koettu yhdeksi tärkeimmistä keinoista tukea päijäthämäläisiä lapsia ja nuoria ja estää syrjäytymistä.

Uusi palvelumalli otetaan käyttöön lokakuun alussa, jonka jälkeeen Päijät-Hämeen lapsia ja nuoria perheineen palvellaan yhtenäisesti lapsen odotusajasta täysi-ikäisyyteen saakka.

Palveluja tuottavan yksikön työntekijöiden työtilat tulevat Lahden perhekeskukseen, jonka toimitilat saadaan käyttöön ensi huhtikuussa. Lisäksi työntekijät jalkautuvat kentälle.

Henkilöstöllä on ollut merkittävä rooli kehittämistyössä.

– Kysyimme asiakkailta, missä on kehitettävää. Asiakkaat vastasivat, että työntekijöiden pysyvyys on tärkeää ja nopea avunsaanti. Uudessa mallissa vähintään yksi tuttu työntekijä säilyy asiakkaalla, vaikka apuna voikin olla laajempi joukko asiantuntijoita, kertoo lasten- ja nuorten hyvinvoinnin tulosyksikköpäällikkö Niina Viholainen tiedotteessa.

Palvelumalli on osa yhtymän muutosohjelmaa, ja alkusyksyn aikana sen yksityiskohtia hiotaan lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.