Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Käyttävätkö nuoret enää sähköpostia? Kysyimme lahtelaisilta

Sosiaalinen media on pullollaan sovelluksia pikaviestien lähettelyyn. Onko nuorilla enää tarvetta sähköpostitilille? Kysyimme Lahden keskustassa neljältä nuorelta, käyttävätkö he sähköpostia.

Lahdesta Riihimäelle muuttaneella 17-vuotiaalla Verna Kivistöllä on sähköpostitili, mutta sillä ei ole kovin paljoa käyttöä.

- Kavereille en lähetä sähköpostia, käytämme keskenämme Snapchattia ja Whatsappia. Käyn katsomassa sähköpostini harvoin. Minun ei tarvitse mennä erikseen tarkistamaan sähköpostikansiota, koska puhelimeni näytölle tulee aina viesti uuden sähköpostin tultua.

Lahden torilla älypuhelintaan katsoo 14-vuotias Emmi Immonen, mutta ruudulla ei taida olla sähköpostikeskustelu.

- En käytä sähköpostia juuri ollenkaan. En ole tarvinnut sitä vielä koulussa tai kesätöiden hakemisen. Ystävien kanssa tulee viestiteltyä lähinnä Snapchatissa, sanoo Lahdessa asuva Immonen.

Kaverukset Tino Rantanen, 17, ja Tuomas Ropilo, 18, käyttävät molemmat sähköpostia silloin tällöin. Kavereille viestitellään Whatsappista.

- Sähköpostia käytän viikoittain. Koulun alkaessa sitä tulee katsottua enemmän, kun postilaatikkoon tulee koulun tiedotteita, lahtelainen Rantanen sanoo.

Kärkölässä asuva Ropilo ei myöskään laita kavereille sähköpostia.

- Kesätyönhaussa sähköposti on ollut tarpeellinen. Eiköhän kaikilla kavereillanikin ole olemassa sähköpostiosoite, vaikka toisillemme emme laita viestejä.