Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Moni korvaa automatkojaan sähköpotkulaudalla – myös naiset ja vanhemmat innostuneet skuuttailemaan

Yli 40 prosenttia suomalaisista sähköpotkulaudan käyttäjistä on korvannut auto- tai taksimatkoja sähköpotkulaudoilla.

Sähköpotkulautayritys Voi Technologyn tekemästä kyselystä käy ilmi, että sähköpotkulaudoilla on kaupungeissa merkittävä asema yksityisautoilun korvaamisessa. Lähes joka viides on käyttänyt sähköpotkulautoja myös työmatkoihin.

Kyselyn mukaan suomalaisten mielestä sähköpotkulautojen paras puoli on, että ne tarjoavat nopean tavan liikkua kaupunkien ruuhkissa. Lisäksi yli puolet suomalaisista kokee sähköpotkulaudat hauskaksi kulkumuodoksi.

Poikkeusajan jälkeen sähköpotkulautojen käyttö on ollut jälleen vahvassa kasvussa. Voi kertoo saaneensa paljon uusia käyttäjiä naisista ja aiempaa vanhemmista ikäryhmistä.

– Tulokset osoittavat, että kaupunkien kannattaisi satsata sähköpotkulautailua tukevaan liikenneympäristöön, kuten niiden paikoitusmahdollisuuksiin. Sähköpotkulautailun avulla kaupungit voisivat paremmin saavuttaa hiilineutraaliustavoitteitaan sekä hillitä ruuhkia ja päästöjä, Voi Technologyn Suomen toimintoja johtava Christina Moe Gjerde sanoo.

Voi Technology on kehittänyt sähköpotkulautojen pysäköintiin oman pysäköintitelineen, joista ensimmäiset sijoitetaan kauppakeskus Triplan eteen Helsingissä.