Lojerin sairaalasänkyjen valmistus siirtyi Lahdesta Hollolaan

Lojerin myyntijohtaja Jouni Maksimainen on tyytyväinen Hollolan tehtaan uusiin tiloihin ja sijaintiin. Tehtaassa valmistetaan sairaala- ja synnytyssänkyjä sekä kuvan Emergo-potilaspaareja. Petri Torvelainen

Ida Niva

Sairaala- ja hoitokalustevalmistaja Lojerin tehdas on aloittanut tuotannon Hollolassa. Valmistus siirrettiin Lahdesta uusiin tiloihin Hollolan Tarmontielle. Tiedotteen mukaan sairaalasänkyjen tuotanto uusissa tiloissa käynnistyi toukokuussa.

Tarmontie 4:ssä sijaitsevissa uusissa tiloissa työskentelee noin 40 henkilöä tuotannossa, huolto- ja varaosapalveluissa, myynnissä ja tuotekehityksessä. Tehtaassa valmistetaan sairaala- ja synnytyssänkyjä sekä potilaspaareja.

– Saimme kompaktit tuotantotilat sekä toimivat ja viihtyisät toimistotilat logistisesti hyvältä paikalta. Myös korkea varastotila tehostaa tilankäyttöä, kertoo Lojerin toimitusjohtaja Ville Laine tiedotteessa.

Muuton taustalla on viime vuoden toukokuussa solmittu kauppa, jossa Lojer osti Lahdessa toimivan Merivaara oy:n sairaalasänkyliiketoiminnan Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Keväällä 2019 tehdyn kaupan myötä Lojerille siirtyivät Merivaaran synnytyssängyt, sairaalasängyt vauvoille, nuorille ja aikuisille sekä hoivasängyt ja potilaspaarit.

Merivaara myy vanhimman perustuotteensa Lojerille - sairaalasänkyjen tuotanto jatkuu Lahdessa

– Kaupan myötä Lojerista tuli Pohjoismaiden suurin sairaalasänkyjen valmistaja, kertoo Laine tiedotteessa.

Tuotantoyksikkö on ollut Lojerin omistuksessa runsaan vuoden, ja sinä aikana sieltä on toimitettu tuotteita 50 maahan. Viennin osuus on 63 prosenttia yksikön liikevaihdosta, ja suurimpia vientimaita ovat Venäjä, Ruotsi, Norja, Ranska ja Saudi-Arabia.

Uusien tilojen hakeminen ja muuton valmistelu aloitettiin jo alkuvuonna. Noin 4 500 neliömetrin tilat kävivät läpi mittavan remontin.

– Uusien tilojen remontointiin ja varsinaiseen muuttamiseen oli varattu vain kolme viikkoa. Puristimme kaiken valmiiksi kuitenkin kahdessa viikossa, mikä oli kova rutistus. Melkoinen ralli kulki Lahdesta Hollolaan, sillä muutettavaa tavaraa kertyi noin 50 rekallista, Laine toteaa tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kuntaliitto: päätöstä yhteisyrityksestä ei saada aikaiseksi, jos lahtelaiset äänestävät vastaan
 2. Outi Lähde, 27, ei ole koskaan tuntenut seksuaalista vetoa ketään kohtaan, mutta harrastaa silti seksiä – "Minulle on tärkeää, että kumppanini nauttii ja itse saan huomiota ja läheisyyttä"
 3. 31 rattijuoppoa jäi kiinni Hämeen poliisin tehovalvonnassa
 4. Koulut alkavat ensi viikolla: Orimattilassa turvavälit toteutuvat "kohtuullisesti" ja Hollolassa vältetään ylimääräistä hysteriaa 
 5. Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"
 6. Lahti ei kannata hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä – aikoo tehdä vastaehdotuksen yhtymäkokoukselle
 7. Siirtolapuutarhamökissä kesä jatkuu lokakuulle ja kissat pääsevät ulkoilemaan tarhaan – katso kuvat värikkäästä mökistä
 8. Kimolan kanava avasi viimein porttinsa, ilman täytti jännittynyt supina ja veneilytunnelissa kajahtelivat riemukkaan kiljahdukset: "Tämä kanava vaikuttaa koko tämän alueen kehitykseen", katso kuvat
 9. Kymiringillä järjestetään tänä vuonna vielä kolme moottoriurheilukilpailua – Porschet radalle tulevana viikonloppuna
 10. Kalkkisten koulu lakkautuskohteena Asikkalassa – "Varmaan tilannetta joudutaan oikeasti miettimään, koska etäisyys Vääksyyn on suhteellisen pitkä"
 11. Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä
 12. Näppis: Kysyin jo keväällä, kuka ne käytetyt maskit siivoaa, kun niitä on jo nyt kulkuväylien varrella, samoin hanskoja kauppojen pihoilla ja muualla.
 13. Iivo Niskanen jättää sprinttihiihdot suosiolla erikoismiehille ensi talven hiihdon MM-kilpailuissa – ei kuitenkaan halua jättää menestystä "vain yhden kortin varaan"
 14. Lahden kaupunginhallitus käveli lautakunnan yli, Löylykadun asuinalue uuteen harkintaan
 15. Kävelystä saa pienten muutosten avulla tavallista tehokkaampaa – katso personal trainerin vinkit

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.