Lojerin sairaalasänkyjen valmistus siirtyi Lahdesta Hollolaan

Lojerin myyntijohtaja Jouni Maksimainen on tyytyväinen Hollolan tehtaan uusiin tiloihin ja sijaintiin. Tehtaassa valmistetaan sairaala- ja synnytyssänkyjä sekä kuvan Emergo-potilaspaareja. Petri Torvelainen

Ida Niva

Sairaala- ja hoitokalustevalmistaja Lojerin tehdas on aloittanut tuotannon Hollolassa. Valmistus siirrettiin Lahdesta uusiin tiloihin Hollolan Tarmontielle. Tiedotteen mukaan sairaalasänkyjen tuotanto uusissa tiloissa käynnistyi toukokuussa.

Tarmontie 4:ssä sijaitsevissa uusissa tiloissa työskentelee noin 40 henkilöä tuotannossa, huolto- ja varaosapalveluissa, myynnissä ja tuotekehityksessä. Tehtaassa valmistetaan sairaala- ja synnytyssänkyjä sekä potilaspaareja.

– Saimme kompaktit tuotantotilat sekä toimivat ja viihtyisät toimistotilat logistisesti hyvältä paikalta. Myös korkea varastotila tehostaa tilankäyttöä, kertoo Lojerin toimitusjohtaja Ville Laine tiedotteessa.

Muuton taustalla on viime vuoden toukokuussa solmittu kauppa, jossa Lojer osti Lahdessa toimivan Merivaara oy:n sairaalasänkyliiketoiminnan Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Keväällä 2019 tehdyn kaupan myötä Lojerille siirtyivät Merivaaran synnytyssängyt, sairaalasängyt vauvoille, nuorille ja aikuisille sekä hoivasängyt ja potilaspaarit.

Merivaara myy vanhimman perustuotteensa Lojerille - sairaalasänkyjen tuotanto jatkuu Lahdessa

– Kaupan myötä Lojerista tuli Pohjoismaiden suurin sairaalasänkyjen valmistaja, kertoo Laine tiedotteessa.

Tuotantoyksikkö on ollut Lojerin omistuksessa runsaan vuoden, ja sinä aikana sieltä on toimitettu tuotteita 50 maahan. Viennin osuus on 63 prosenttia yksikön liikevaihdosta, ja suurimpia vientimaita ovat Venäjä, Ruotsi, Norja, Ranska ja Saudi-Arabia.

Uusien tilojen hakeminen ja muuton valmistelu aloitettiin jo alkuvuonna. Noin 4 500 neliömetrin tilat kävivät läpi mittavan remontin.

– Uusien tilojen remontointiin ja varsinaiseen muuttamiseen oli varattu vain kolme viikkoa. Puristimme kaiken valmiiksi kuitenkin kahdessa viikossa, mikä oli kova rutistus. Melkoinen ralli kulki Lahdesta Hollolaan, sillä muutettavaa tavaraa kertyi noin 50 rekallista, Laine toteaa tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut