Lahden seudun kulttuurintekijät tiivistävät rivejään yhteisellä markkinoinnilla

Vanhan Jukon hallintojohtaja Jaska Teuri (keskellä) ideoi lahtelaisille vapaan kentän kulttuuritoimijoille yhteisen markkinointikanavan. Sami Kuusivirta

Joukko Lahden seudun kulttuurintekijöitä on perustanut yhteisen markkinointikanavan. Paikallista kulttuuritarjontaa esitellään jatkossa YouTubessa, Instagramissa ja Facebookissa Kulttuuria Lahessa -tileillä. Tavoitteena on, että kuluttajat löytävät paikalliset kulttuurintekijät helpommin.

– Haluamme pitää lahtelaisen kulttuurikentän yhteisenä ja väkevänä, sanoo idean isä, Teatteri Vanhan Jukon Jaska Teuri.

Teatteri Vanhan Jukon ohella mukana ovat Kino Iiris, Lahden kansanopiston teatterikoulutus, Lahden Kansainvälinen Urkuviikko, Pesäkallion kesäteatteri, Mojo-tuotanto, Musiikkiteatteri NYT, Nukketeatteri Niveltämö, Reel Lahti, SUPER teatteri, Lahti Fringe, Taidekollektiivi Liiketila, Lahti Big Band, Lahden Jazztori, Lokatanssit, Tirra-Torvi Ravintolat, Pikku Hanhi, Hollolan Kirkonkylän kioski, Galleria Uusi Kipinä, Teatteri Tuomikko, Sopenkorven Kesanto ja Lauantainäyttämö.

Koronakevät löi särönsä kuvataiteeseenkin – tekstiilitaiteilijan kesänäyttely Vääksyssä herättää ajatuksia

Tekijät muistuttavat, että Lahden seudulla tehdään "laadukasta, omaleimaista ja merkityksellistä taidetta". Monet kulttuurintekijät ovat kuitenkin joutuneet koronakevään ja kesän yleisörajoitusten aikana ahtaalle. Yleisö halutaankin nyt toivottaa tervetulleeksi takaisin lähielämysten pariin turvallisesti, koronasuositusten puitteissa.

Kulttuuria Lahessa -kanavilla julkaistaan ensi vaiheessa sarja videoklippejä, joilla tutut lahtelaiset kertovat suhteestaan paikalliseen kulttuuriin.

– Kulttuuri on elämyksiä, ajatuksia, tavoittamattoman tavoittelua, ilmaan heitettyjä haasteita ja oivallusten siemeniä. Se on rohkeaa, viisasta ja kaunista, joskus myös häikäilemätöntä ja rumaa – eli kaikkea sitä, mikä tekee ihmisestä ihmisen, luonnehtii Lahti Big Bandin puheenjohtaja Janne Tarmio tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 2. Lahden Ahkeran GP-kisoissa ovat mukana lähes kaikki Suomen tämän hetken kärkiyleisurheilijat – maltti on valttia etenkin pikajuoksussa: "Vaikka pitää mennä kovaa, ei saa olla kiire"
 3. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 4. Myyjä remontoi talonsa "uuteen kukoistukseen" ilman lupia ja purki muun muassa kantavan väliseinän – ostaja haastoi myöhemmin käräjille
 5. "Ensimmäisistä Kalevan kisoista tavoitteena on mitali" – Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen rikkoo ennätyksiään
 6. Lahtelainen hienopuuseppä innostaa ihmisiä nikkaroimaan – "Itse tehtyjen tavaroiden esittelystä innostuu paljon enemmän kuin rahalla ostetuista"
 7. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 8. Ensimmäinen Salpausselkä geoparkin infopiste avattiin Vääksyyn – muihin alueen kuntiin infopisteitä tulee viimeistään ensi kesänä
 9. Ahkeran GP-kisoihin 2 500 ihmistä – Lahden stadionin yleisurheiluilta tulee olemaan loppuunmyyty
 10. Lukijalta: Yhteisyrityksen myötä hoitoon pääsy paranee
 11. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 12. Useita pyörävarkaita jäi kiinni Lahdessa – yksi yritti pyöräillä karkuun
 13. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 14. Hovioikeus hylkäsi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin syytteen Ylen toimittajan vainoamisesta – yllytys törkeään kunnianloukkaukseen pysyi
 15. Iäkäs pyöräilijä kaatui jouduttuaan väistämään autoa Heinolassa – poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.