Lahden seudun kulttuurintekijät tiivistävät rivejään yhteisellä markkinoinnilla

Vanhan Jukon hallintojohtaja Jaska Teuri (keskellä) ideoi lahtelaisille vapaan kentän kulttuuritoimijoille yhteisen markkinointikanavan. Sami Kuusivirta

Joukko Lahden seudun kulttuurintekijöitä on perustanut yhteisen markkinointikanavan. Paikallista kulttuuritarjontaa esitellään jatkossa YouTubessa, Instagramissa ja Facebookissa Kulttuuria Lahessa -tileillä. Tavoitteena on, että kuluttajat löytävät paikalliset kulttuurintekijät helpommin.

– Haluamme pitää lahtelaisen kulttuurikentän yhteisenä ja väkevänä, sanoo idean isä, Teatteri Vanhan Jukon Jaska Teuri.

Teatteri Vanhan Jukon ohella mukana ovat Kino Iiris, Lahden kansanopiston teatterikoulutus, Lahden Kansainvälinen Urkuviikko, Pesäkallion kesäteatteri, Mojo-tuotanto, Musiikkiteatteri NYT, Nukketeatteri Niveltämö, Reel Lahti, SUPER teatteri, Lahti Fringe, Taidekollektiivi Liiketila, Lahti Big Band, Lahden Jazztori, Lokatanssit, Tirra-Torvi Ravintolat, Pikku Hanhi, Hollolan Kirkonkylän kioski, Galleria Uusi Kipinä, Teatteri Tuomikko, Sopenkorven Kesanto ja Lauantainäyttämö.

Koronakevät löi särönsä kuvataiteeseenkin – tekstiilitaiteilijan kesänäyttely Vääksyssä herättää ajatuksia

Tekijät muistuttavat, että Lahden seudulla tehdään "laadukasta, omaleimaista ja merkityksellistä taidetta". Monet kulttuurintekijät ovat kuitenkin joutuneet koronakevään ja kesän yleisörajoitusten aikana ahtaalle. Yleisö halutaankin nyt toivottaa tervetulleeksi takaisin lähielämysten pariin turvallisesti, koronasuositusten puitteissa.

Kulttuuria Lahessa -kanavilla julkaistaan ensi vaiheessa sarja videoklippejä, joilla tutut lahtelaiset kertovat suhteestaan paikalliseen kulttuuriin.

– Kulttuuri on elämyksiä, ajatuksia, tavoittamattoman tavoittelua, ilmaan heitettyjä haasteita ja oivallusten siemeniä. Se on rohkeaa, viisasta ja kaunista, joskus myös häikäilemätöntä ja rumaa – eli kaikkea sitä, mikä tekee ihmisestä ihmisen, luonnehtii Lahti Big Bandin puheenjohtaja Janne Tarmio tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut