Lahden eteläinen kehätie saa uudenlaiset kaistamerkinnät – tavoitteena pienentää nokkakolarin riskiä

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahden eteläiselle kehätielle tehdään hieman tavallisesta poikkeavat kaistamerkinnät. Kehätien Hollolan päähän, Soramäen ja Okeroisten välille tehdään ajokaistojen väliin metrin leveä keskialue. Päällystetyt pientareet ovat hieman tavallista kapeammat.

Vastaavaa ajoratamerkintää on käytetty aiemmin testikäytössä muun muassa valtatiellä 4 Lusin ja Hartolan välillä.

Väyläviraston selvityksen mukaan leveä keskimerkintä vähentää kohtaamisonnettomuuksia, eli nokkakolareita, koska vastakkaiset ajosuunnat ovat kauempana toisistaan. Ajosuuntien välinen etäisyys antaa autoilijalle hieman enemmän aikaa reagoida, jos auto alkaa ajautua vastakkaiselle kaistalle.

Väyläviraston mukaan leveä keskimerkintä sopii hyvin Soramäen ja Okeroisten väliselle tieosuudelle, koska sen poikkileikkaus on riittävä ja hidas liikenne on moottoriliikennetiellä kielletty.

Vt 12 -hanke etenee loppusuoralle – Lahden eteläisen kehätien maisemoinnissa hyödynnetään mahdollisimman paljon nykyistä kasvillisuutta

Autoilijat ovat tuskastuneet jatkuviin muutostöihin Lahden Renkomäessä – Uudenmaankadun urakka on myöhässä 1,5 vuotta: "Käytännössä meillä meni koko orkesteri uusiksi", sanoo urakoitsija

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut