Opiskelija, hae vuokra-asuntoa näillä vinkeillä

Opiskelija-asuntojen saamista voi vauhdittaa esimerkiksi hyvällä hakemuksella ja takaajilla, Vuokraturva neuvoo.

Teppo Koskinen

Joka syksy toistuva opiskelijoiden vuokra-asuntojen haku on kiivaimmillaan. Jos opiskelija-asunto on vielä saamatta, voit kokeilla näitä Vuokraturvan vinkkejä.

Kun asuntoa haetaan ajoissa, on vapaita asuntoja vielä jäljellä. Tämä näkyy myös vuokra-asuntojen hinnassa: viime hetkellä vuokrattujen asuntojen vuokrissa on usein sesonkilisää.

Selvitä julkisen liikenteen palveluista mahdolliset asuinalueet ja matka-ajat. Voit löytää asuntoja alueilta, joita et ole tullut edes ajatelleeksi. On riskialtista jättää asunnonhaku yhden suositun alueen sisälle.

Tee muistiinpanoja etenkin, jos käyt katsomassa useita asuntoja. Muistikuvat asunnoista voivat sekoittua, mutta muistiinpanot helpottavat joutuisaa päätöksentekoa, kun asuntoa tarjotaan.

Käytä aikaa ja vaivaa huolellisen hakemuksen laatimiseen. Huolimaton tai puutteellinen hakemus sivuutetaan. Täytä hakemus etukäteen, koska vuokra-asuntojen näytöt ovat usein lyhyitä, ja hakemuksen täyttämiseen käytetty aika on pois asuntoon tutustumisesta.

Kerro vuokranantajalle, miksi juuri sinä olisi hyvä valinta vuokralaiseksi. Vuokranantaja hakee usein pitkäaikaista vuokralaista, joten kerro, jos työ- tai opiskelupaikkasi sijaitsee asunnon lähellä. Vuokranantaja on kiinnostunut myös kyvystäsi selviytyä vuokranmaksusta, joten myös työtilanteesi ja tulosi kiinnostavat.

Vaihda muutama luonteva sana esittelyssä. Jäät paremmin mieleen ja erotut eduksesi, kunhan et sorru yli-innokkuuteen.

Ulkoinen olemuksesi vaikuttaa siihen, millaisen kuvan itsestäsi annat. Siisti ja huoliteltu olemus vakuuttaa vuokranantajan siitä, että pystyt huolehtimaan myös tarjolla olevasta asunnosta. Jätä kuitenkin rippipuku kaappiin: luonteva ja siisti oma tyyli riittää.

Opiskelija on huonossa asemassa suhteessa juuri valmistuneisiin ja työllistyneisiin samoista vuokra-asunnoista kiinnostuneisiin nuoriin. Vanhempien pyytäminen takaajiksi herättää vuokranantajissa luottamusta. Takaaja voi olla ratkaiseva etu.

Vuokra-asuntojen esittelyt voivat olla hyvin lyhyitä.

Kimppa-asunto voi olla yksiötä halvempi ja helpompi saada. Kustannus asukasta kohden laskee selvästi, ja vuokralaisten määrä laskee asumisen hintaa. Kimppa-asunto voi mahdollistaa myös asunnon saamisen paremmalta sijainnilta. Toisaalta yhteisasumisessa on myös omat hankaluutensa.

Lähde:

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pääseekö KymiRingin radalle ajamaan siviiliautolla, ratajohtaja Timo Pohjola?
 2. Hammashoito rokottaa suomalaisten kukkaroa entistä kovemmin: yksityisellä hinnat nousseet lyhyessä ajassa kolmanneksen, julkisella vielä enemmän
 3. Nainen kävi lapsen huostaanottotilanteessa käsiksi poliisiin ja sosiaaliohjaajaan
 4. Kirjoja, levyjä ja viherkasveja pursuava kerrostalokoti Vääksyssä on tunnelmallinen ja asukkaidensa näköinen
 5. Lahdessa on opastettu myös urakoitsijoita tunnistamaan haitallisia vieraslajeja – "Lupiinin kanssa on menetetty peli"
 6. Pääkirjoitus: Joko perussuomalaisten kannatus on lakipisteessään?
 7. Teatteri Vanha Juko aikoo selvitä Seitsemästä veljeksestä kolmella sisaruksella
 8. Helena Petäistö paljastaa EU-kaupunkien salat Lahden pääkirjastossa
 9. Jukka Airon Esalainen: Keskustan kehätiessä monta sudenkuoppaa
 10. Lahden piiritystilanne oli poliisin Karhuryhmälle "kohtuullisen tavanomainen keikka" - katso video tapahtumapaikalta
 11. Lahden Sokoksen kolmanteen kerrokseen tulee 50 hotellihuonetta, Aleksin kävelysillan kohtalo vielä arvoitus
 12. SK: Kalle Jokinen ilmoitti SSR:n vaalituen vuosia myöhässä – "Tässä on tosi harmittava erehdys"
 13. Lahden Malskilla toimettomana tarkkaileva rakennusmies ihmetyttää ja huvittaa: "Kyllä se yöksi pääsee sisätiloihin", kertoo omistaja
 14. Hämeen poliisipäällikkö näki helsinkiläistä alamaailmaa vuosikaudet - silti Lahdessa odotti jotain sellaista, joka sai hänet huolestumaan
 15. Korinteko oli vaikeaa ja levypallopeli vielä vaikeampaa - Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.