Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä sai yli kahdeksan miljoonaa euroa valtionavustusta sote-palveluiden kehittämiseen

ESS

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä sai 8,1 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustusta koko maakunnan kattaviin sote-palvelujen kehityshankkeisiin.

Sote-keskushankkeen toteutukseen yhtymä sai liki kolme miljoonaa euroa ja sote-rakenneuudistusta tukevaan alueelliseen valmisteluun 5,15 miljoonaa euroa.

Rahoituksen turvin yhtymä uudistaa toimintaa ja palveluja käynnissä olevan muutosohjelman mukaisesti, yhtymästä kerrotaan tiedotteessa. Yhtymä tähtää palvelurakenteen tasapainottamiseen, kustannustehokkuuden lisäämiseen ja asiakaskokemuksen ja palvelujen laadun parantamiseen.

Pääpaino on erityisesti ehkäisevissä ja ennakoivissa palveluissa.

Valtionavustusta haettiin johtamisen, ohjauksen ja palvelutuotannon kehittämiseen digitaalisuutta hyödyntäen. Avustusrahoituksen avulla yhtymä yhdenmukaistaa sote-keskuspalveluja ja luo niistä maakunnallisesti toimivan kokonaisuuden.

Kehittämistyön kohteena ovat myös muun muassa lasten, nuorten ja perheiden sekä sosiaalihuollon kentälle jalkautuvat palvelut osana maakunnallista sote-keskusta. Nuorten psykososiaalisten palveluiden saatavuutta ja toimintaa kehitetään.

Lisäksi yhtymä on mukana kolmessa yhteishankkeessa. Esimerkiksi asiakaspalvelun kehittämistä tehdään yhteistyössä useamman sairaanhoitopiirin kanssa. Matalan kynnyksen mielenterveystyön kehittämisessä yhtymä on mukana HUS:n erityisvastuualueen yhteisen toimintamallin rakentamisessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö jakoi Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan tänä vuonna hankerahoituksena 70 miljoonaa euroa. Sote-rakenneuudistuksen valmistelun tukemiseen ministeriö oli varannut 120 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 2. Lahden Ahkeran GP-kisoissa ovat mukana lähes kaikki Suomen tämän hetken kärkiyleisurheilijat – maltti on valttia etenkin pikajuoksussa: "Vaikka pitää mennä kovaa, ei saa olla kiire"
 3. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 4. Myyjä remontoi talonsa "uuteen kukoistukseen" ilman lupia ja purki muun muassa kantavan väliseinän – ostaja haastoi myöhemmin käräjille
 5. "Ensimmäisistä Kalevan kisoista tavoitteena on mitali" – Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen rikkoo ennätyksiään
 6. Lahtelainen hienopuuseppä innostaa ihmisiä nikkaroimaan – "Itse tehtyjen tavaroiden esittelystä innostuu paljon enemmän kuin rahalla ostetuista"
 7. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 8. Ensimmäinen Salpausselkä geoparkin infopiste avattiin Vääksyyn – muihin alueen kuntiin infopisteitä tulee viimeistään ensi kesänä
 9. Ahkeran GP-kisoihin 2 500 ihmistä – Lahden stadionin yleisurheiluilta tulee olemaan loppuunmyyty
 10. Lukijalta: Yhteisyrityksen myötä hoitoon pääsy paranee
 11. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 12. Useita pyörävarkaita jäi kiinni Lahdessa – yksi yritti pyöräillä karkuun
 13. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 14. Hovioikeus hylkäsi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin syytteen Ylen toimittajan vainoamisesta – yllytys törkeään kunnianloukkaukseen pysyi
 15. Iäkäs pyöräilijä kaatui jouduttuaan väistämään autoa Heinolassa – poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.