"Tämä ei ole tiukkapipoinen festari" – Nastolassa Immilän myllyllä jazzataan heinäkuussa lauantaisin

Kati Riikonen esiintyy Kangastus-yhtyeen kanssa Immilän myllyn jazz-sarjassa 18. heinäkuuta. Heli Mielonen

Ilkka Kuosmanen

Lahden Nastolassa Immilän myllyllä järjestetään heinäkuussa viiden jazz-konsertin sarja. Uuden tapahtumasarjan avaa 4. heinäkuuta Pauliina Uusivirta & LBB Combo, joka on Lahti Big Bandistä muodostettu kymmenen muusikon kokoonpano. Uusivirta on lahtelainen pop- ja jazz-laulun opettaja.

Tapahtumaa järjestävät Matti Oijala ja Timo Mäkelä. Mäkelän mukaan muusikoita olisi ollut tulossa myllylle enemmän kuin heinäkuisiin lauantaihin mahtui. Siksi päätettiin järjestää lisäkonsertti perjantaille 24. heinäkuuta.

Mäkelän mukaan Immilän myllyllä kuullaan ”kaikille sopivaa svengimusaa”.

– Tämä ei ole tiukkapipoinen jazz-festari eli vaikeammin ymmärrettävää nykymusiikkia ja kokeilevaa jazzia ei ole illoissa mukana, Mäkelä linjaa tiedotteessa.

Villähteen Korin jatsit pienentyy ja siirtyy sisätiloihin

Immilän konserttisarjassa esiintyy 11.7. Heidi Sihvonen ja Hyvät Herrat. 18.7. vuoron saavat Kati Riikonen ja Kangastus, 24.7. esiintymässä ovat Marika Aho, Raine Niilola ja Jurek Pedzicki. Sarjan päätteeksi kuullaan 25.7. Brass Jazz Quartetia, jonka keulahahmona toimii pasunisti Olli Vilen.

Koska konserttisarjalla ei haluta häiritä myllyn naapureita, konsertit alkavat kello 18 ja kestävät noin tunnin. Luonnonkauniilla paikalla sijaitsevalla myllyllä on parhaillaan esillä myös Matti Oijalan kokoama Nastolan historiallisia talviteitä koskeva näyttely.

Musiikki soi ensi lauantaina Lahdessa myös Sopenkorven Kesannolla. Esiintymässä ovat paikallisyhtyeet Sonic Punter ja Itä-Hollola Installaatio sekä Puiset Heilat -yhtye Turusta. Tapahtuma alkaa kello 15 ja kestää 23:een asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.