"Tämä ei ole tiukkapipoinen festari" – Nastolassa Immilän myllyllä jazzataan heinäkuussa lauantaisin

Kati Riikonen esiintyy Kangastus-yhtyeen kanssa Immilän myllyn jazz-sarjassa 18. heinäkuuta. Heli Mielonen

Ilkka Kuosmanen

Lahden Nastolassa Immilän myllyllä järjestetään heinäkuussa viiden jazz-konsertin sarja. Uuden tapahtumasarjan avaa 4. heinäkuuta Pauliina Uusivirta & LBB Combo, joka on Lahti Big Bandistä muodostettu kymmenen muusikon kokoonpano. Uusivirta on lahtelainen pop- ja jazz-laulun opettaja.

Tapahtumaa järjestävät Matti Oijala ja Timo Mäkelä. Mäkelän mukaan muusikoita olisi ollut tulossa myllylle enemmän kuin heinäkuisiin lauantaihin mahtui. Siksi päätettiin järjestää lisäkonsertti perjantaille 24. heinäkuuta.

Mäkelän mukaan Immilän myllyllä kuullaan ”kaikille sopivaa svengimusaa”.

– Tämä ei ole tiukkapipoinen jazz-festari eli vaikeammin ymmärrettävää nykymusiikkia ja kokeilevaa jazzia ei ole illoissa mukana, Mäkelä linjaa tiedotteessa.

Villähteen Korin jatsit pienentyy ja siirtyy sisätiloihin

Immilän konserttisarjassa esiintyy 11.7. Heidi Sihvonen ja Hyvät Herrat. 18.7. vuoron saavat Kati Riikonen ja Kangastus, 24.7. esiintymässä ovat Marika Aho, Raine Niilola ja Jurek Pedzicki. Sarjan päätteeksi kuullaan 25.7. Brass Jazz Quartetia, jonka keulahahmona toimii pasunisti Olli Vilen.

Koska konserttisarjalla ei haluta häiritä myllyn naapureita, konsertit alkavat kello 18 ja kestävät noin tunnin. Luonnonkauniilla paikalla sijaitsevalla myllyllä on parhaillaan esillä myös Matti Oijalan kokoama Nastolan historiallisia talviteitä koskeva näyttely.

Musiikki soi ensi lauantaina Lahdessa myös Sopenkorven Kesannolla. Esiintymässä ovat paikallisyhtyeet Sonic Punter ja Itä-Hollola Installaatio sekä Puiset Heilat -yhtye Turusta. Tapahtuma alkaa kello 15 ja kestää 23:een asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 2. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 3. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 4. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 5. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 6. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 7. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 8. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"
 9. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 10. Olavi Lanun veistos koristellaan Lahdessa perjantaina
 11. United Brotherhoodin kerhotilaan asennettiin kamerat kotietsinnän yhteydessä – syyttäjän mukaan näin saatiin merkittävää tietoa ryhmästä, joka pyrkii viimeiseen asti suojaamaan johtajaansa
 12. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 13. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 14. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio
 15. "Olen innoissani!" – lahtelaislähtöinen koripallovalmentaja Arttu Mannelin siirtyy Loimaalta Ura Basketin valmennuspäälliköksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.