Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus päätti yksimielisesti edetä sote-keskushankinnassa

Ensi vuoden alussa on yhteisyrityksen hoidettaviksi tarkoitus siirtää Lahden, Iitin ja Kärkölän sote-keskuspalvelut. Kuva on Lahden kaupunginsairaalasta. Pirjo Kamppila

Oskari Valtonen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus esittää yksimielisesti yhtymäkokoukselle sote-keskus-yhteisyrityksen kumppaniksi Mehiläistä, tiedottaa yhtymä. Asiaa käsitellään yhtymäkokouksessa 7. elokuuta.

Ensivaiheessa yhteisyritys tuottaa Lahden, Iitin ja Kärkölän sote-keskuspalvelut yhteensä 131 000 asukkaalle. Tiedotteen mukaan yhteisyritystä valmisteltaessa on tarkkaan seurattu Marinin hallituksen sote-valmistelun etenemistä. Yhteisyritys myös huomioi uusimman sote-lakiluonnoksen.

Tiedotteessa todetaan, että yhteisyrityskumppanin kanssa tehtävässä palvelusopimuksessa on tarkkaan määritelty palvelun tavoitetasot ja myös sanktiot, jos tavoitteista jäädään.

Yhteisyrityksen tavoitteena on, että asiakkaat saavat käyttöönsä kattavat sekä nykyaikaiset digitaaliset terveyspalvelut. Lisäksi tavoitteena on palvelukanavien monipuolistuminen.

Laajojen sote-keskusten palveluajat pitenevät. Hoito on silti tarjottava yhtä nopeasti kaikissa sote-keskuksissa.

Asiakastyytyväisyyttä ja henkilöstökokemusta seurataan nykyistä paremmin.

- Yhteisyrityksestä käyty moniääninen keskustelu on ollut hankkeen etenemisen kannalta arvokasta. Yhtymähallitus haluaa ennen kaikkea turvata alueen asukkaille Suomen parhaat sote-keskuspalvelut tällä edelläkävijäratkaisulla, kertoo yhtymähallituksen puheenjohtaja Kari Lempinen tiedotteessa.

Yhteisyrityksessä toteutuu tiedotteen mukaan uudentyyppinen lääkärijohtoinen moniammatillinen tiimityö. Se turvaa hoidon jatkuvuuden, perustuu asiakkaan tarpeisiin ja mahdollistaa henkilöstölle nykyistä monipuolisemmat työkuvat sekä tiimin tuen.

Sote-keskuspalvelut integroidaan kuntayhtymän muihin palveluihin. Näin kokonaisuudesta muodostuu yhtymän mukaan asiakkaan kannalta toimiva ja sujuva. Henkilöstön työssä viihtymiseen ja sitoutumiseen kiinnitetään myös huomiota.

Juttua muokattu 29.6. Päivitetty juttua kauttaaltaan kello 15.41 ja tehty täsmennys kello 15.47.

Sote-keskushankinta

Yhteisyritys

Lahden, Kärkölän ja Iitin sote-keskusten palvelujen tuottaja kilpailutetaan vuoden 2021 alusta. Yhteisyrityksen tuottamia palveluja ovat avosairaanhoito, fysioterapian suoravastaanotto, ehkäisyneuvola, suun terveydenhuolto, sote-keskuksen terveyssosiaalityö sekä perustason mielenterveys- ja päihdepalvelut.

Kilpailun voittaneen yrityksen kanssa perustetaan yhteisyritys, josta hyvinvointiyhtymä omistaa 49 prosenttia.

Hyvinvointiyhtymällä on vahva järjestäjän rooli, joka takaa vallan ja vastuun säilymisen. Yhtymä antaa kumppanille ne reunaehdot, joiden puitteissa palvelut tulee tuottaa.

Henkilöstö siirtyy uuteen yhteisyritykseen vanhoina työntekijöinä.

Palveluja kehitetään osana yhtymän muutosohjelmaa. Kehittäminen tehdään yhtymän ja ulkoisten palveluntuottajien, myös yhteisyrityksen, yhteistyönä. Keskeisiä tavoitteita ovat hoidon saatavuuden ja jatkuvuuden parantaminen, moniammatillisen tiimityön yhtenäinen toimintamalli ja palvelujen digitalisaatio.

Lähde: Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä

Kaikki ei ole jatkossa yhtä Mehiläistä, vaikka yritys valikoituikin esitykseen yhtymän sote-keskuskumppaniksi – yhteisyritykselle keksitään oma nimi ja brändi, ja asiointipisteet säilyvät ennallaan

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.