Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Sammal kannattaa poistaa ripeästi katolta ja sen voi tehdä ihan itse

Sammal ja jäkälä ovat kutsumattomia vieraita monilla katoilla. Kasvustot iskevät erityisesti huokoisiin kattomateriaaleihin, kuten tiiliin, huopaan ja mineriittiin.

Sateiset kesät ja leudot talvet ovat kiihdyttäneet katolle kertyvän sammalen kasvamista. Koska sammal sitoo itseensä kosteutta, sen ripeä poistaminen on tärkeää.

Vahinkoja voi ennaltaehkäistä puhdistusaineilla, jotka estävät sammalen, jäkälän, levän ja homeen muodostumista. Suojauskäsittelyn voi tehdä ennaltaehkäisevästi myös uudelle katolle.

– Runsaastakin sammaleesta pääsee eroon omin avuin. Helpommalle pääsee, jos ei anna sammaleen vallata kattoa ennen puhdistusta. Paras sää katon käsittelyyn on puolipilvinen, sateeton päivä. Kasvuston on oltava kuivaa, jotta tehoaineet pääsevät kunnolla vaikuttamaan. Käytännössä kiinteistön pesukäsittelyitä voi tehdä noin huhti-toukokuulta aina yöpakkasiin asti, Sokeva oy:n asiantuntija Pia Puhk vinkkaa tiedotteessa.