Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Varmista kaasugrillin kunto ennen sen käyttöä – polttimen kanavissa voi olla hyönteisiä tai karstaa

Moni valmistaa kesällä herkkuja kaasugrillillä, mutta unohtaa varmistaa grillin kunnon pitkän tauon jälkeen. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes muistuttaa, että rasvapalon välttämiseksi kaasugrilli kannattaa puhdistaa huolella ennen käyttöönottoa. Myös liitosten tiiviys on hyvä tarkistaa, jotta kaasu ei pääse vuotamaan.

Jos grilliä ei ole käytetty hetkeen, polttimen kanavissa voi olla karstaa tai hyönteisiä. Kaasuletku saattaa hapertua auringonvalossa ja siihen voi tulla halkeamia. Letkun kunto tarkistetaan taivuttamalla sitä mutkalle. Jos letkussa näkyy hiusmurtumia, se on syytä vaihtaa uuteen.

– Letkun liitoskohdat paineensäätimen ja grillin välillä ovat kriittisiä kohtia. Niiden tiiviys on hyvä varmistaa ennen grillin käyttöä ja pullon vaihdon yhteydessä. Liitosten tiiviyden voit tarkistaa sivelemällä pensselillä saippuavettä liitoskohtiin. Jos syntyy kuplia, niin liitokset vuotavat. Tällöin kiristä liitokset ja tee tarkistus uudelleen, ylitarkasta Jyri Pekkanen neuvoo tiedotteessa.

Grilli on sijoitettava pihalle tai terassille niin, ettei sen lähellä ole mitään syttyvää. Lemmikit ja lapset on pidettävä poissa kuuman grillin läheltä.

Mökillä on oltava takka, sähköt, sauna ja vene – paljujen suosio kasvussa