Hollola ja Kärkölä esittävät G-junan vuorojen palauttamista ennalleen

Lahden ja Riihimäen välillä liikennöidään edelleen vain puolet lähijunavuoroista. arkisto/Pia Lyy

ESS

Hollola ja Kärkölä vetoavat kirjeessään VR:lle, jotta Lahden ja Riihimäen väliset G-junavuorot palautettaisiin entiselle tasolleen.

VR vähensi junavuoroja koronavirusepidemian aikana. Useimmat muut vuorot on palautettu normaaleiksi, mutta Lahden ja Riihimäen välillä liikennöidään edelleen vain puolet lähijunavuoroista.

Kärkölän 22.6. päivätyssä kirjeessä toivotaan, että G-juna palautettaisiin kulkemaan entiseen tapaan tunnin välein.

VR:n tavoite on riittävä väljyys vaunuissa, lipunmyynti pikajunissa loppuu 15. kesäkuuta - "konduktööri voi tarvittaessa ohjeistaa kuulutuksella"

Hollolan kunnanhallitus käsittelee asiaa ensi torstain kokouksessaan. Hollolassa toivotaan vuorojen lisäämistä varsinkin varhaiseen aamuun ja myöhäiseen iltaan, jotta työmatkaliikenne myös kolmivuorotyöntekijöille on mahdollinen.

Hollolassa toivotaan, että vuorot myös pysyvät normaalitilanteen tasolla syksyllä, jolloin työt ja opiskelut käynnistyvät.

VR:n lisäksi kuntien kirje on osoitettu muun muassa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraiselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vedenalaiskuvaaja Pekka Tuuri hurmaantui kalojen kauneudesta ja käytti seitsemän vuotta Suomen kalojen kuvaamiseen – lopputuloksena ainutlaatuinen kuvateos, katso komeat otokset
 2. Kun käsityöviha vaihtui rakkauteen – lahtelainen Siiri Tikkanen kilpailee cosplayssa ja valmistaa kaikki asunsa itse
 3. Hartwallin panimon kuparikeikasta ehdollista mieskaksikolle – kävivät varkaissa myös Kivimaan koulun työmaalla
 4. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 5. Vuoden 2018 keskitulo ei anna aihetta juhlaan Päijät-Hämeessä – valtakunnallisessa vertailussa maakunta ja Lahti löytyvät häntäpäästä
 6. KymiRing on edelleen pahasti kesken, mutta ratayhtiön toimitusjohtaja Markku Pietilä uskoo tapahtuma-alueen kilpailukyvyn merkittävään kasvuun
 7. Koronatartunnan saaneista Päijät-Hämeen kausityöntekijöistä yksi on tehohoidossa – Ruokavirasto vakuuttaa: korona ei leviä mansikan kautta
 8. Rahoituslupien saaminen oli kiven takana, mutta evakkopatsaan pystytys Lahden Hennalaan jatkuu vuoden 2021 aikataulussa – "Viittä vaille valmista"
 9. Juice Leskisen sitaateista koottiin kirja, eikä materiaalia puuttunut – "Aloimme vähän kilpaakin muistella Juicen parhaimpia letkautuksia"
 10. Ensin lama vei työpaikan, sitten syntyi lapsi, jolle luvattiin vain kahdeksan kuukautta elinaikaa – "Ilman sisua en olisi selvinnyt", Kaisa, 65, sanoo
 11. Lukijalta: Yhteisyritys Mehiläisen kanssa on mahdollisuus muutokseen
 12. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 13. Hollolan kunta antoi rukkaset vielä yhden kerran – Miekkiöön ei rakenneta tuulivoimalaa
 14. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 15. Juha Honkosen uutisanalyysi: Haavistolla on Marinin luottamus – vielä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.