Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahden bussiliikenne on palautumassa normaaliin – lippuautomaatteihin jää joitakin muutoksia

Lahden seudun liikenne arvioi, että lipputulomenetys on koko vuodelta noin neljä miljoona euroa, jos koronarajoituksia ei jouduta uudelleen kiristämään.

Lahden seudun linja-autoliikenne on palautumassa normaaliksi koronakevään jälkeen. Viimeisetkin rajoitukset poistuvat kesäkuun aikana, kertoo Lahden seudun liikenne LSL.

Kesällä linja-autovuorot ajetaan normaalien kesäaikataulujen mukaan. Lisäksi käteisellä voi maksaa linja-autoissa jälleen maanantaista 29. kesäkuuta alkaen.

Lahden Kauppatorin R-Kioskilla väliaikaisesti ollut lippuautomaatti on siirretty takaisin Lahden pääkirjastolle.

– Torilla olisi hyvä olla lippuautomaatti, mutta laite vaatii valvotun sisätilan mahdollisimman laajoilla aukioloajoilla, eikä sopivaa pysyvää paikkaa torilta ole toistaiseksi löytynyt, kertoo joukkoliikennepäällikkö Katja Suhonen tiedotteessa.

Heinolan K-marketin lippuautomaatti jää toistaiseksi nykyiseen sijoituspaikkaansa, ja Heinolan torin R-kioski on ottanut haltijakohtaiset Waltti-matkakortit ja päiväkortit pysyvästi myyntiin.

Koronavirusepidemian ja etätöihin ja -opetukseen siirtymisen seurauksena kausilippuja jäi käyttämättä. Lahden seudun liikenne hyvitti matkustajille keväällä käyttämättä jääneitä kausilippuja. Hyvityshakemuksia saapui lähes 400 kappaletta.

– Matkustusmäärissä on havaittavissa varovaista nousua. Kesäkuussa tullaan jäämään noin puoleen edelliskesän matkustusmääristä, Katja Suhonen sanoo.

Koronan aiheuttamista lipputulomenetyksistä koituu mittavat tappiot Päijät-Hämeen kunnille, LSL kertoo. Maalis-toukokuussa matkustusmäärät putosivat noin kolmannekseen ja lipputulot olivat vain 20–30 prosenttia normaalista.

LSL:n arvion mukaan lipputulomenetys on koko vuodelta noin neljä miljoona euroa, jos rajoituksia ei jouduta uudelleen kiristämään.

Valtion lisätalousarvioehdotuksessa kesäkuun alussa esitettiin 100 miljoonan euron lisärahoitusta joukkoliikenneviranomaisten hankkimaan liikenteeseen ja koronatilannetta elvyttäviin toimenpiteisiin.

Vielä ei ole tietoa, miten lisätalousarvion rahoitus jakautuu eri viranomaisille ja paljonko tuesta kohdistuu Päijät-Hämeen kunnille. Lisätalousarvioesitys hyväksyttäneen kesäkuun loppuun mennessä.