Lahden bussiliikenne on palautumassa normaaliin – lippuautomaatteihin jää joitakin muutoksia

Lahden seudun liikenne arvioi, että lipputulomenetys on koko vuodelta noin neljä miljoona euroa, jos koronarajoituksia ei jouduta uudelleen kiristämään.

Linja-auto ajoi melkoisen tyhjänä maaliskuussa Lahdessa. Nyt matkustajamäärissä on varovaista nousua, joukkoliikennepäällikkö Katja Suhonen arvioi. Sami Kuusivirta
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahden seudun linja-autoliikenne on palautumassa normaaliksi koronakevään jälkeen. Viimeisetkin rajoitukset poistuvat kesäkuun aikana, kertoo Lahden seudun liikenne LSL.

Kesällä linja-autovuorot ajetaan normaalien kesäaikataulujen mukaan. Lisäksi käteisellä voi maksaa linja-autoissa jälleen maanantaista 29. kesäkuuta alkaen.

Lahden Kauppatorin R-Kioskilla väliaikaisesti ollut lippuautomaatti on siirretty takaisin Lahden pääkirjastolle.

– Torilla olisi hyvä olla lippuautomaatti, mutta laite vaatii valvotun sisätilan mahdollisimman laajoilla aukioloajoilla, eikä sopivaa pysyvää paikkaa torilta ole toistaiseksi löytynyt, kertoo joukkoliikennepäällikkö Katja Suhonen tiedotteessa.

Heinolan K-marketin lippuautomaatti jää toistaiseksi nykyiseen sijoituspaikkaansa, ja Heinolan torin R-kioski on ottanut haltijakohtaiset Waltti-matkakortit ja päiväkortit pysyvästi myyntiin.

Koronavirusepidemian ja etätöihin ja -opetukseen siirtymisen seurauksena kausilippuja jäi käyttämättä. Lahden seudun liikenne hyvitti matkustajille keväällä käyttämättä jääneitä kausilippuja. Hyvityshakemuksia saapui lähes 400 kappaletta.

– Matkustusmäärissä on havaittavissa varovaista nousua. Kesäkuussa tullaan jäämään noin puoleen edelliskesän matkustusmääristä, Katja Suhonen sanoo.

Koronan aiheuttamista lipputulomenetyksistä koituu mittavat tappiot Päijät-Hämeen kunnille, LSL kertoo. Maalis-toukokuussa matkustusmäärät putosivat noin kolmannekseen ja lipputulot olivat vain 20–30 prosenttia normaalista.

LSL:n arvion mukaan lipputulomenetys on koko vuodelta noin neljä miljoona euroa, jos rajoituksia ei jouduta uudelleen kiristämään.

Valtion lisätalousarvioehdotuksessa kesäkuun alussa esitettiin 100 miljoonan euron lisärahoitusta joukkoliikenneviranomaisten hankkimaan liikenteeseen ja koronatilannetta elvyttäviin toimenpiteisiin.

Vielä ei ole tietoa, miten lisätalousarvion rahoitus jakautuu eri viranomaisille ja paljonko tuesta kohdistuu Päijät-Hämeen kunnille. Lisätalousarvioesitys hyväksyttäneen kesäkuun loppuun mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 2. Lahden Ahkeran GP-kisoissa ovat mukana lähes kaikki Suomen tämän hetken kärkiyleisurheilijat – maltti on valttia etenkin pikajuoksussa: "Vaikka pitää mennä kovaa, ei saa olla kiire"
 3. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 4. Myyjä remontoi talonsa "uuteen kukoistukseen" ilman lupia ja purki muun muassa kantavan väliseinän – ostaja haastoi myöhemmin käräjille
 5. "Ensimmäisistä Kalevan kisoista tavoitteena on mitali" – Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen rikkoo ennätyksiään
 6. Lahtelainen hienopuuseppä innostaa ihmisiä nikkaroimaan – "Itse tehtyjen tavaroiden esittelystä innostuu paljon enemmän kuin rahalla ostetuista"
 7. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 8. Ensimmäinen Salpausselkä geoparkin infopiste avattiin Vääksyyn – muihin alueen kuntiin infopisteitä tulee viimeistään ensi kesänä
 9. Ahkeran GP-kisoihin 2 500 ihmistä – Lahden stadionin yleisurheiluilta tulee olemaan loppuunmyyty
 10. Lukijalta: Yhteisyrityksen myötä hoitoon pääsy paranee
 11. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 12. Useita pyörävarkaita jäi kiinni Lahdessa – yksi yritti pyöräillä karkuun
 13. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 14. Hovioikeus hylkäsi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin syytteen Ylen toimittajan vainoamisesta – yllytys törkeään kunnianloukkaukseen pysyi
 15. Iäkäs pyöräilijä kaatui jouduttuaan väistämään autoa Heinolassa – poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.