Poliisi: Asikkalan lopetettu karhu ei ollutkaan aivan pentu

Kari Anttinen

Asiantuntijoiden mukaan Asikkalan Vääksyn taajaman liepeillä viime lauantaina lopetettu karhu oli 2,5-vuotias uros, kertoo Hämeen poliisi.

Karhusta tuli viikon ajan kirjavia havaintoja. Niissä puhuttiin pääasiassa karhunpennusta tai reilun vuoden ikäisestä yksilöstä.

Yli kaksivuotias karhu on emonsa vieroittama, itsenäistä elämää jo elävä tai ainakin sitä opetteleva.

Asikkalan karhu oli käyttäytymisensä perusteella menettänyt lajityypillisen ihmisarkuutensa. Se pyöri asutuksen läheisyydessä etsien ravintoa, vaikka sitä olisi metsissäkin aikaan vuodesta riittämiin.

Karhun lopettamista paheksuttiin muun muassa sosiaalisessa mediassa. Vaihtoehdoksi tarjottiin eläimen nukuttamista ja kuljettamista muualle.

Poliisin mukana eläimen nukuttaminen edellyttää sen painon tarkkaa arviointia, jotta nukutusaineen määrä voidaan annostella oikein. Nukutusaineella ei poliisin mukaan myöskään saavuteta toivottua vaikutusta, jos eläin on kiihtyneessä tilassa.

Poliisi myös huomauttaa, että ennen nukutusaineen vaikutusta suuri eläin liikkuu pahimmillaan kymmeniä minuutteja pökerryksissä ja ehtii tehdä paljon vahinkoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 2. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 3. Rakenteilla ollut talo tuhoutui tulipalossa yöllä Lahdessa
 4. Orimattilalainen ikonimaalari Pasi-Mikael Huovinen ei uskonut opinto-ohjaajaa, vaan teki ikoneista itselleen ammatin
 5. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 6. Kalle Veirron kolumni: Lätkäjätkät ovat kansallisia eheyttäjiä
 7. Eläkkeelle jäävä mäkihypyn kilpailujohtaja Walter Hofer odottaa Suomen mäkihypyn uutta tulemista ja lupaa, ettei paljastuskirjaa ole luvassa
 8. USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"
 9. Kimmo Kankaan Esalainen: Lahdessa on huippuluokan hiihtostadion, mutta mitä sillä tekisi ilman lunta?
 10. Pääkirjoitus: Vuokra-asuntojen ylitarjonta ei ole kaikille hyvä uutinen
 11. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 12. Ranskan "Oscareissa" osa gaalayleisöstä marssi ulos Roman Polanskin voitettua parhaan ohjaajan palkinnon
 13. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 14. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 15. Peliitat haki pisteet Imatralta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.