Miniroskikset houkuttelivat Lahden satamaan askartelijoita Orimattilasta asti

Lahden sataman makasiinirakennuksessa askarreltiin keskiviikkona luontokuvin koristeltuja miniroskiksia vanhoista diabeetikoiden koeliuskapurkeista ja filmipurkeista.

Lehtiä, tarroja, teippiä, purkkeja ja myös valmiita taidonnäytteitä oli esillä pöydällä, jonka ääreen kuka tahansa sai istahtaa tekemään omaa miniroskistaan ilmaiseksi. Valmiiseen roskikseen sujahtavat tupakantumpit, karkkipaperit tai omenankarat.

Kesälomaa viettävä orimattilalainen Kirsi Rajavuori oli tullut Lahteen varta vasten roskistyöpajaa varten.

- Kuulun Roska päivässä -facebookryhmään, joten idea oli tuttu. Olen vanhainkodissa töissä, ja olen pyytänyt työkavereita säästämään vanhoja purkkeja askartelukäyttöön, Rajavuori kertoo.

Rajavuori aikoo lahjoittaa miniroskikset tupakoiville ystävilleen, ettei tupakantumppeja tarvitse heittää maahan tai vesistöön. Askarreltavaa riittää niin paljon kuin Rajavuori vain kerkeää tehdä.

- Appiukkoni on diabeetikko, joten näitä purkkeja voi kertyä satakin vuodessa!

Miniroskis-työpajan järjesti Vesijärvi-viikon yhteydessä Roska päivässä -liikkeen perustaja Tuula-Maria Ahonen, joka on järjestänyt vastaavia työpajoja eri puolilla Suomea kolmen vuoden ajan. Miniroskisten askartelu houkutteli ihmisiä tasaiseen tahtiin keskiviikkona. Ahonen uskoo, että taskukokoiset roskikset menevät myös käyttöön.

- Moni on katsonut, että onpa fiksu keksintö, ja ilahtunut kovasti, kun on onnistunut tekemään oman. Miniroskis on nykyajan luksusesine: ilmainen, esteettinen, kestää pitkään ja auttaa suojelemaan ympäristöä, Ahonen sanoo.

Sataman makasiinirakennuksessa järjestettiin miniroskis-työpajan yhteydessä myös lasten satupaja, jossa luettiin Leena Sorvalin kirjoittamaa Pelastetaan Vesijärvi -satua. Kello 14 makasiinirakennuksessa alkavat Tauluja ja lauluja -näyttelyn avajaiset ja illalla kello 18 vuorossa on Sataman laulut -yhteislaulutilaisuus. Tapahtumat ovat osa käynnissä olevaa Vesijärvi-viikkoa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut