Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Jo yli 2 000 poltettua autoa tänä vuonna: Ruotsin hallitus tiukentaa otteita

Ruotsissa on poltettu 2 027 autoa vuoden alusta heinäkuun loppuun mennessä, ja nyt Ruotsin hallitus kiristää lainsäädäntöä.

Keinoja on useita. Nuorimmat vakaviin rikoksiin syyllistyneet henkilöt voivat jatkossa saada jalkapannan, jonka avulla viranomaiset pääsevät seuraamaan tuomittujen liikkeitä.

Hallitus kaavailee erityisten päivystävien oikeusistuimien perustamista. Niiden avulla saadaan tekoihin syyllistyneet tuomituiksi jopa parin päivän sisällä kiinnijäämisestä.

Oikeus- ja maahanmuuttoministeri Morgan Johanssonin (sd) mukaan myös rikoslakeja pitää tarkistaa. Erityisesti pitää kiristää rangaistuksia törkeästä vahingonteosta. Nuoret ja ensikertalaiset saavat nykyisin vahingonteosta sakkoja.

- Ehdotamme, että rikosseuraamus olisi nykyistä tuntuvampi. Esimerkiksi jalkapannan avulla voidaan tuomittu määrätä pysymään tiettyinä aikoina kotonaan.

Johansson paheksuu rikollisjoukkioita, jotka kiertävät kaupunkien kaduilla tuhoamassa toisten ihmisten omaisuutta.

Yksin Malmössä on poltettu tänä kesänä 110 autoa. Malmössä on keskiviikkoaamuun mennessä poltettu autoja yhdeksänä yönä peräkkäin.

Lähde: Aftonbladet