Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Malmön poliisin uusi ase autopolttoihin: videokuvaa ottavat lennokit

Malmön poliisi ottaa videokuvaa kuvaavat lennokit uudeksi aseeksi kaupungissa riehuvaa autopolttobuumia vastaan. Seitsemässä kuukaudessa, ajanjaksolla uudenvuodenpäivästä heinäkuun loppuun, Ruotsissa on poltettu 2 027 autoa.

Yksin Malmössä on poltettu tänä kesänä 110 autoa. Malmössä on tämän viikon keskiviikkoaamuun mennessä poltettu autoja yhdeksänä yönä peräkkäin. Torstain vastaisena yönä on Expressenin mukaan poltettu ainakin kolme autoa.

Malmön poliisipäällikkö Mats Karlsson sanoo, että poliisi haluaa saada kiinni parikymmenpäisen nuorisoporukan, jonka epäillään sytyttäneen useimmat kaupungin autopalot. Epäillyt ovat nuoria miehiä, teini-ikäisistä hieman yli 20-vuotiaisiin.

Lennokkien avulla saadaan pitävää näyttöä rikoksista, ja niiden avulla voidaan ehkä estää uusia autopaloja:

- Lennokit antavat hyvän yleisnäkymän kuvaamastaan alueesta. Jos kuvassa näemme jonkun sytyttävän ajoneuvoa tuleen, voimme hälyttää paikalle tarpeellisen määrän poliiseja, Karlsson pohdiskelee.

Malmön poliisi on hankkinut myös uusia moottoripyöriä, joilla päästään nopeammin kuin poliisiautoilla tapahtumapaikoille.

Saabin valmistamien lennokkien sanotaan olevan hyvin halpoja, etenkin kun ne pystyvät kuvaamaan niin päivänvalossa kuin pimeässä.

Ruotsin oikeusministeriö haluaa muuttaa lainsäädäntöä pikavauhtia niin, että sakkojen sijasta nuoret, jotka tuomitaan törkeästä tuhotyöstä, joutuvat käyttämään jalkapantaa. Pantaa kantava nuori saisi käydä rangaistuksensa aikana koulussa, mutta joutuisi viettämään illat ja viikonloput kotonaan.

Lähde: Aftonbladet