Vierumäki aloittaa lähes 20 miljoonan euron investointiohjelman, tulossa muun muassa uusi hotelli ja 1500 neliön ravintolamaailma

Havainnekuva
Krista Koivisto

Krista Koivisto

Suomen Urheiluopisto Vierumäki aloittaa laajan investointiohjelman. Se investoi seuraavien viiden vuoden aikana 15-20 miljoonaa euroa Vierumäen kiinteistöjen ja palveluiden kehittämiseen.

Vierumäen palvelut keskittyvät jatkossa Opistonkankaalle Urheiluhallin sekä Pihkala- ja Ilkka-rakennusten läheisyyteen.

Pihkalan ja Ilkan väliin rakennetaan 1500 neliön ravintolamaailma, joka tehdään kahteen tasoon. Ravintolamaailman kattoterassilta aukeavat näkymät läheiselle Valkjärvelle.

Uuden rakennuksen yhteyteen, nykyisen Ilkan sisään rakennetaan uusi hotelli ja uudet kokous- ja kongressitilat, Vierumäen toimitusjohtaja Peter Gabrielsson kertoo.

Urheiluhallin kunnostustyöt ovat jo käynnissä. Investointiohjelman ensimmäisen vaiheen uudet investoinnit alkavat heinäkuussa ja niiden arvioidaan valmistuvan kesällä 2021.

Myös opetus- ja kokoustiloihin on tarkoitus investoida. Alueen vastaanotto rakennetaan uusiksi. Myös teitä ja muita aluetöitä tehdään uusiksi ja parannetaan.

Seuraavina vuosina Vierumäki aikoo kehittää erityisesti alueen urheilu- ja liikuntatiloja.

Gabrielsson sanoo, että Vierumäellä on tarkoitus palata Suomen Urheiluopiston juurille.

-Koulutus, huippu-urheilu ja liikunta tekevät Vierumäestä Vierumäen. Uuden strategiamme mukaisella investointiohjelmalla pystymme rakentamaan puitteet kannattavalle, suomalaista urheilua ja liikuntaa tukevalle liiketoiminnalle tulevaisuudessa.

-Lähdimme syksyllä 2018 pelastamaan koulutuksen, huippu-urheilun ja liikunnan ydintä Vierumäellä. Nyt meillä on uusi strategia ja uskottava suunnitelma. Vierumäki on matkalla huipulle, kehaisee Vierumäen hallituksen puheenjohtaja Mikael Granrot.

Vierumäki Country Club hakeutui konkurssiin: "Olen äärettömän surullinen kaikkien työntekijöiden puolesta"

Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen kääri hihansa heti Vierumäen Country Clubin konkurssiuutisen kuultuaan – mökkiläisetkin antoivat sympatiansa

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut