Hämeenkyrössä Myllykolun kesäteatterissa valmistaudutaan ensi-iltaan

Veera Nieminen odottaa paljon Myllykolun kesäteatterin esitykseltä. Anne Karppinen

Ilkka Kuosmanen

Hämeenkyröläinen Myllykolun kesäteatteri on yksi harvoista teatteriryhmistä, jotka ovat päättäneet uhmata korona-ajan rajoituksia näytelmällään. Lauantaina 27.6. Myllykolussa saa ensi-iltansa Veera Niemisen komedia Ei muisteta pahalla.

Katri Hätin ohjaus on kasattu kireässä tahdissa, sillä harjoitukset alkoivat kuukauden myöhässä. Koronan vuoksi katsomon kapasiteettia on pudotettu 500:sta noin 300:aan.

Tuottaja Jari Nieminen teki päätöksen esityksen toteuttamisesta toukokuun puolessa välissä ennen kuin aluehallintovirasto antoi viralliset ohjeet kesän tapahtumien järjestämisestä.

– Lavasteiden suunnittelu ja rakentaminen oli pakko aloittaa jo huhti–toukokuun taitteessa, vaikka ei ollut varmuutta siitä, voidaanko näytelmää edes esittää. Myös puvustuksen suhteen tuli kiire, kun prosessia ei voitu käynnistää kaikkine tuotantopalavereineen totutusti. Oli otettava tietoinen riski ja arvioitava, kuinka suuren tappion voi kestää, Nieminen kertaa.

Näytelmän rooleissa nähdään esimerkiksi Kirsi-Kaisa Sinisalo, Elina Rintala, Outi Ikonen ja Heikki Mäkäräinen. Esitykset jatkuvat heinäkuun ajan.

Myllykolun kesäteatteri sijaitsee museona toimivan F.E. Sillanpään syntymäkodin yhteydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille
 2. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 3. Pienessä korttelissa sijaitsee Tallinnan kulttuurin sydän – Telliskivi voitti New Yorkin, kun Fotografiska avasi ensimmäisen sivumuseonsa Tallinnaan
 4. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 5. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 6. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 7. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 8. Valko-Venäjän viralliset tulokset epäilyttävät: Lukashenkolle neljä viidesosaa äänistä
 9. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 10. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 11. Pääkirjoitus: Hennan toivo Nurmijärvi-ilmiössä?
 12. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 13. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 14. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta
 15. Lähijunat siirtyvät talviaikatauluihin, vaikuttaa myös Z- ja G-juniin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.