Hämeenkyrössä Myllykolun kesäteatterissa valmistaudutaan ensi-iltaan

Veera Nieminen odottaa paljon Myllykolun kesäteatterin esitykseltä. Anne Karppinen

Ilkka Kuosmanen

Hämeenkyröläinen Myllykolun kesäteatteri on yksi harvoista teatteriryhmistä, jotka ovat päättäneet uhmata korona-ajan rajoituksia näytelmällään. Lauantaina 27.6. Myllykolussa saa ensi-iltansa Veera Niemisen komedia Ei muisteta pahalla.

Katri Hätin ohjaus on kasattu kireässä tahdissa, sillä harjoitukset alkoivat kuukauden myöhässä. Koronan vuoksi katsomon kapasiteettia on pudotettu 500:sta noin 300:aan.

Tuottaja Jari Nieminen teki päätöksen esityksen toteuttamisesta toukokuun puolessa välissä ennen kuin aluehallintovirasto antoi viralliset ohjeet kesän tapahtumien järjestämisestä.

– Lavasteiden suunnittelu ja rakentaminen oli pakko aloittaa jo huhti–toukokuun taitteessa, vaikka ei ollut varmuutta siitä, voidaanko näytelmää edes esittää. Myös puvustuksen suhteen tuli kiire, kun prosessia ei voitu käynnistää kaikkine tuotantopalavereineen totutusti. Oli otettava tietoinen riski ja arvioitava, kuinka suuren tappion voi kestää, Nieminen kertaa.

Näytelmän rooleissa nähdään esimerkiksi Kirsi-Kaisa Sinisalo, Elina Rintala, Outi Ikonen ja Heikki Mäkäräinen. Esitykset jatkuvat heinäkuun ajan.

Myllykolun kesäteatteri sijaitsee museona toimivan F.E. Sillanpään syntymäkodin yhteydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.