Myrsky teki tuhojaan Päijät-Hämeessä - pelastuslaitokselle noin 70 myrskytuhotehtävää illan aikana

Uusitalo Kaisa

Päijät-Hämeen pelastuslaitos oli puoli yhdeksään mennessä illalla saanut noin 70 myrskytuhotehtävää.

Päivystävän päällikön Juhani Naskalin mukaan tehtävät tulivat tasaisesti kaikista kunnista. Eniten työllistivät teille ja sähkölinjoille kaatuneet puut sekä katkenneet sähkölinjat. Myös tuulen repimät rakennukset aiheuttivat tehtäviä.

- Lahdessa Marolan kotieläinpihalla tuuli irrotti navetan kattoa ja samoin Vesijärvenkadulla sijaitsevassa rakennuksessa kattolevyjä oli irronnut, kertoo päivystävä palomestari Mika Nevalainen.

Myrskytuhot työllistivät pelastuslaitosta tasaisesti noin iltapäiväkolmesta alkaen. Hälytyshuippu oli Naskalin mukaan noin kello 18 aikaan. Puita kaatui myös keskelle tietä, joskin päätiet säilyivät ilman vahinkoja. Esimerkiksi tie 3255 oli illalla puoli kahdeksasta eteenpäin tukossa Padasjoen ja Kuhmoisten rajalla kaatuneiden puiden ja sähköjohtojen vuoksi.

Naskalin mukaan tehtävät saatiin niiden suuresta määrästä huolimatta hoidettua hyvin. Puoli yhdeksän aikaan kiireettömiä tehtäviä oli Päijät-Hämeessä hoidettavana noin kymmenkunta.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että myrskytuhoja paljastunee lisää vielä huomenna, kun ihmiset osuvat paikkoihin, joihin puita on kaatunut.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut