Minna Kauppi ryhtyy tv-panelistiksi: "Kaikkeen sitä päänsä pistää"

Minna Kauppi. ESS arkisto

Sara Vainio

Suunnistuksen yhdeksänkertainen maailmanmestari Minna Kauppi aloittaa urheiluaiheisen viihdeohjelman Villin kortin paneelissa.

- Kaikkeen sitä päänsä pistää, vaikka se olis hyvä pitää vaan pensaassa pysyvästi, Kauppi kommentoi Twitterissä uutta työtään.

Kauppi on ollut urheilijana paljon julkisuudessa, mutta panelistin pesti on hänen ensimmäinen varsinainen tv-työnsä.

- Tämä on uudenlainen haaste, jotain spontaania ja hauskaa, mutta vähän jännää myös. Olen nyt ihan erilaisessa roolissa, sillä aiemmin olen ollut ruudussa vain urheilijana. Lähden avoimin mielin sukeltamaan, Kauppi kuvailee.

Ohjelmassa panelistit keskustelevat urheilu-uutisista, joten täysin uudelle alueelle Kauppi ei joudu. Hän uskoo myös saavansa yleisön nauramaan.

- Suunnistus on niin maanläheinen laji, että kokemukseni ovat varmasti ihan erilaisia kuin muilla urheilijoilla. Suunnistuksesta on helppo veistellä vitsejä.

Villi kortti aloittaa syksyllä kolmannen tuotantokautensa Yle TV2:lla. Kesän aikana ohjelmaan on tullut mukaan Kaupin lisäksi myös koomikko Pilvi Hämäläinen.

Ohjelmaa juontaa Riku Riihilahti ja Kaupin ja Hämäläisen kanssa panelisteina jatkavat maailmanmestari Kalle Palander, räppäri Tommy Lindgren, näyttelijä Ville Myllyrinne, kirjailija Paula Noronen, juontaja Juuso Mäkilähde ja HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 2. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 3. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 4. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 5. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 6. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 7. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon
 8. Lahdessa nähdään vielä kesäteatteria – yhden päärooleista näyttelee tv:stä tuttu
 9. Tieltä suistunut auto törmäsi huvimajaan Lahdessa – poliisi otti kaksi epäiltyä kiinni
 10. Korona ei ollutkaan innostuksen loppu – Reipas ja Kuusysi saamassa jalkapallokouluihin täyden osallistumisen ympäri Lahtea
 11. Tarot-yhtyeestä tunnettu Tommi Salmela julkaisi ensimmäisen soololevynsä 51-vuotiaana – "Monta itkua on vuodatettu, että voikohan tätä edes kertoa"
 12. Vanhuuteen ja dementiaan liitetyt ennakkoluulot ja stereotypiat tekevät vanhuksia näkymättömiksi – ohitse puhuminen ja huomiotta jättäminen yleisiä kokemuksia ikäihmisille
 13. Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat, katso reseptit
 14. Poliisi: Lahdessa maanantai-iltana puuhun törmänneen auton kuljettaja menehtyi
 15. Magneettikalastajilla tärppäsi jälleen Lahdessa: tällä kertaa Vesijärvestä nousi ase

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.