Mieskaveritoiminta alkaa Lahdessa, nyt etsitään mieskavereita ja pikkukavereita

Mieskaveritoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset miehet ovat kavereina lapsille, joilla ei ole elämässään muuta yhteyttä miehiin. Ajatuksena on antaa lapselle turvallinen mahdollisuus tutustua aikuisen miehen arkeen ja elämään.

Lahdessa toiminta alkaa mieskavereiden koulutuksella nyt syksyllä. Pääkaupunkiseudulla mieskaveritoimintaa on ollut jo vuodesta 1992.

Lahdessa toimintaa pyörittää Lahden ensi- ja turvakodin perhetyö. Raha-automaattiyhdistys rahoittaa toimintaa.

- Mieskaveriksi voi ilmoittautua täysi-ikäinen mies. Mitään harrastusvaatimuksia tai muuta sen kaltaista ei ole, perhetyöntekijä, mieskaveritoiminnan ohjaaja Anna-Maria Sipponen kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Sipponen toteaa, että mieskavereilta toivotaan sitoutumista toimintaan, mutta mitään varsinaista sääntöä ei ole siihen, kuinka paljon kaverina pitää aikaa viettää.

- Tässä on nimenomaan kyse kaveritoiminnasta eikä mistään tukiperhetoiminnasta. Ollaan kavereita, ei sellaisella ajatuksella, että autetaan reppanoita, Sipponen sanoo.

Mieskaveriksi pääsee osallistumalla noin 15 tuntia kestävälle kurssille, joka koostuu neljästä kokoontumisesta. Sipponen haastattelee mieskaveriksi haluavat miehet ja tutustuu hakemusten perusteella kaveria kaipaaviin lapsiin.

- Hakemusten ja kurssin perusteella sitten yritän yhdistää toimivia kaveripareja.

Mieskaveritoiminta on suunnattu tytöille ja pojille. Mieskaverin tulee olla täysi-ikäinen ja pikkukaverin vähintään neljävuotias.

Syyskuun 20. päivä alkavalle kurssille on vielä tilaa.

- Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Mikäli kurssi tulee täyteen, järjestämme sitten lokakuun lopusta alkaen toisen kurssin.

Lisää tietoa sekä mieskavereita kaipaavien pikkukavereiden äidit että mieskaveritoiminnasta kiinnostuneet miehet voivat katsoa Mieskavereiden sivuilta osoitteesta mieskaverit.fi

Lue lisää aiheesta

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Mainos: Hämeenmaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut