Lahden Salpausselän koulussa tulipalo - oppilas huomasi kesken oppitunnin palon luokan katonrajassa

Salpausselän peruskoulussa on jo liikuntapainotteista opetusta. Ensi vuonna aloitetaan urheiluluokkakokeilu. Sami Lettojärvi

Marja-Liisa Aidantausta

Lahden Salpausselän koulussa syttyi perjantaina aamupäivällä tulipalo juuri remontoidun toisen kerroksen luokassa. Siellä oli opetus käynnissä, kun yksi oppilaista huomasi palon katonrajassa ja kertoi siitä opettajalle. Tarkkaavainen oppilas huomasi asian jo ennen kuin automaattinen palohälytys alkoi ulvoa.

Luokka ja myös muut koulurakennuksessa olleet evakuoitiin saman tien ulos. Kaikki olivat jo turvallisesti pihalla, kun pelastuslaitos tuli hätiin.

Päivystävä palomestari Erkki Santero kertoo, että palo saatiin sammumaan puolessa tunnissa. Kukaan ei loukkaantunut, ja vaurioita kärsi lähinnä vain luokan irtaimisto.

Tuli sai alkunsa sähkölaitehäiriöistä – mahdollisesti liikakuormituksen aiheuttaman oikosulun tai muun vastaavan syyn vuoksi.

Palohälytys saatiin kello 9.43.

Palossa turmeltunut fysiikka–kemia -luokkahuone jää toistaiseksi pois käytöstä. Muuten koulunkäynti jatkuu jo perjantaina normaalisti. Ensimmäiseksi opintojen pariin pääsivät palaamaan parakkien oppilaat, kertoo , kertoo rehtori Pirjo Sirviö.

– Vain ruokailussa on hieman viivettä, kun koulun keittiön väkikin joutui lähtemään rakennuksesta pois, Santero toteaa.

Salpausselän peruskoulussa on useita satoja oppilaita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut