Harrastuksesta vuoden yrittäjäksi 2016 - Järvelän Kino sai tunnustuksen

Järvelän Kinon toinen yrittäjä, Maija Saarinen on hämillään saamastaan tunnustuksesta. Sisarusten Veli-Matti Saarisen ja Maija Saarisen pitämä elokuvateatteri on valittu Kärkölän vuoden yritykseksi.

- Tämä on meille harrastus. Käymme molemmat päivätöissä, emmekä nosta tästä palkkaa, Saarinen toteaa.

Saarinen ihmettelee valintaa, koska ei koe olevansa samalla viivalla niiden yritysten kanssa, joilla yrittäjä tekee elantonsa.

Saarinen vertaa työtään elokuvateatterilla vapaaehtoistyöhön.

- Monet tekevät vapaaehtoistyötä urheiluseuroissa, me elokuvien parissa.

Saarisilla on yksi palkattu työntekijä yrityksessä. Muuten tuotto käytetään vuonna 1949 rakennetun rakennuksen ylläpitoon ja jatkuvasti kehittyvän teknologian päivittämiseen.

- Mietimme pitkään lähdemmekö mukaan digitalisaatioon vai lopetammeko. Investointi oli järjetön toimintaamme suhteutettuna. Päätimme kuitenkin lähteä siihen ja saimme Elokuvasäätiöltä tukea.

Nykyään Järvelän Kinolla voi nähdä jopa 3D-elokuvia. Suurin osa näytetään silti 2D:nä, sillä yleisö pitää niistä esityksistä selvästi enemmän.

Järvelän Kino on toiminut vuodesta 1949 alkaen. Saariset tulivat toimintaan mukaan vuonna 2004. Entinen omistajaperhe siirtyi pois teatterin ylläpidosta ja he ottivat yhteyttä Maijaan, joka oli 16-vuotiaana pitänyt omaa karkkikojua elokuvateatterin aulassa.

- Tutustuin silloin omistajaperheeseen. Kun he kysyivät minua jatkamaan yritystä, pyysin veljeni mukaan. Myös äitimme on osallistunut pienellä osuudella.

Viime vuonna Kärkölästä vuoden yrittäjäksi valittiin Kuljetusliike R&K Mattila. Kärkölän yrittäjien paikallisjaosto pyrkii valitsemaan joka vuosi erilaisen yrityksen.

- Pyritään vaihdellen valitsemaan pieniä ja isompia. Tällä kertaa hallituksen yksi kriteeri oli, että pitää olla nainen, puheenjohtaja Heikki Väkiparta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut