Kimolan kanavan aukeaminen viivästyy taas

Kimolan kanavan sulkurakenteiden korjaus viivästyttää kanavan avaamista. Jussi Lopperi

Nina Räty

Konnivedeltä Iitin Pyhäjärvelle johtavan Kimolan kanavan aikataulut venyvät jälleen. Nyt arvio kanavan avaamisen ajankohdasta on siirtynyt heinäkuun loppuun. Lopullinen päivämäärä varmistuu aikaisintaan viikkoa ennen avaamista.

Kanavan piti alun perin avautua kesäkuun alussa. Sitten aikataulua siirrettiin heinäkuun alkupuolelle ja nyt heinäkuun loppuun.

Molemmilla kerroilla viivästymisen syynä ovat sulkurakenteiden tekniset haasteet, jotka havaittiin rakentamisen loppuvaiheessa. Niiden korjaaminen vie arvioitua enemmän aikaa.

– Valitettavasti kanavaa ei saada avattua heinäkuun alkuun, kuten oli tavoiteltu. Olemme pahoillamme viivästymisestä. Ilmoitamme tarkan ajankohdan kanavan avautumiselle heti, kun se varmistuu, sanoo hankkeen projektipäällikkö Harri Liikanen Väylävirastosta.

Kimolan kanavan rakennustyöt alkoivat kesällä 2018. Vanha uittokanava muutetaan veneilykäyttöön ja kanavan ylittävät sillat uusitaan.

Tukinuitto lopetettiin Kimolan kanavassa pääosin vuona 1999 ja viimeiset tukkiniput kulkivat sen kautta 2002.

Iitin ihmekylässä rakennetaan kyläkeskusta omin voimin ja varoin. Kylän uusin toteutunut ponnistus on Ville Piston, 33, avaama rantakahvila ja -ravintola: "Halusin tehdä töitä kotikylässä"

Portit auki – kummankin puolen Kimolan sulkua pannaan paikkoja kuntoon matkailijoita varten

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut