Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Murheellinen näky Vesijärvellä - m/s Kymppi painui yöllä pohjaan

Vesijärvellä tilaus- ja päiväristeilyjä tekevä matkustaja-alus m/s Kymppi upposi Lahdessa lähellä Teivaan satamaa perjantain vastaisena yönä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen rantaan puoli kolmen maissa. Uppoamassa ollut alus hinattiin lähes rantaveteen, jossa se meni pohjaan. Pinnan yläpuolelle jäivät aluksen perä ja oikea kylki.

Päivystävän palomestarin mukaan aluksessa ei onnettomuushetkellä ollut kipparin lisäksi muita.

Aluksen ympärillä on kolminkertainen puomitus. Uponneen Kympin tankeissa on palomestarin mukaan noin 150 litraa polttoöljyä. Polttoaineen täyttöaukot ovat pinnan alapuolella, eikä pelastuslaitos voinut yön pimeydessä aloittaa tankkien tyhjennystä. Pumppausta yritetään myöhemmin.

Yön tunteina aluksen ympärillä havaittiin ohut öljykalvo.

Uppoamisen syitä tutkitaan. Yhden teorian mukaan se saattoi osua uppotukkiin.

Aluksen omistavan Tiriismaan laivat oy:n verkkosivujen mukaan noin 14-metrisen m/s Kympin kotisatama on Hollolassa. Laiva rakennettiin Kustavissa vuonna 1967. Matkustajien maksimimäärä 80 henkilöä.

Alus saapui Lahteen vasta keväällä ja lopetteli siis ensimmäistä kauttaan. Kymppi teki lyhyitä risteilyjä ja oli myös tilausliikenteessä.