LUT-yliopistoon 130 uutta aloituspaikkaa

LUT-yliopistolla on kampukset Lahdessa ja Lappeenrannassa. Sami Lettojärvi

Ida Niva

Valtio rahoittaa korkeakoulujen lisäaloituspaikkoja torjuakseen eri alojen osaajapulaa ja tukeakseen Suomen toipumista koronakriisistä. Tiedotteen mukaan LUT-yliopisto sai 130 aloituspaikkaa lisää tekniikan ja kauppatieteiden koulutusohjelmiin.

LUT-yliopisto lisää aloituspaikkamääriä tulevana syksynä kaikissa käynnistyvissä suomenkielisissä tekniikan ja kauppatieteiden koulutusohjelmissaan. Tekniikan koulutusohjelmien lisäpaikkamäärät ovat tietotekniikassa 45, tuotantotaloudessa 15, energiatekniikassa 10, konetekniikassa 10, sähkötekniikassa 10, ympäristötekniikassa 10, kemiantekniikassa 5 sekä laskennallisessa tekniikassa ja analytiikassa 5. Kauppatieteiden koulutusohjelma saa 20 uutta aloituspaikkaa.

Nyt saadut lisäpaikat kohdentuvat Lappeenrannan kampuksella käynnistyviin kandidaatin koulutusohjelmiin. Yliopiston tekniikan kaksiportaisessa tutkinnossa suoritetaan ensin tekniikan kandidaatin tutkinto ja sen jälkeen osaamista syvennetään diplomi-insinöörin tutkinnossa.

Kauppatieteiden koulutusohjelmassa suoritetaan ensin kauppatieteiden kandidaatin ja sen jälkeen kauppatieteiden maisterin tutkinto.

Lahden kampuksella LUTin kandidaattikoulutus alkaa syksyllä 2021, jolloin kansainvälinen tekniikan kandidaattikoulutusyhteistyö käynnistyy LUTin ja kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Ennen sitä LUT-yliopistolla ei ole Lahdessa kandidaattikoulutusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 2. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 3. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 4. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 5. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 6. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 7. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 8. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 9. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"
 10. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 11. Olavi Lanun veistos koristellaan Lahdessa perjantaina
 12. United Brotherhoodin kerhotilaan asennettiin kamerat kotietsinnän yhteydessä – syyttäjän mukaan näin saatiin merkittävää tietoa ryhmästä, joka pyrkii viimeiseen asti suojaamaan johtajaansa
 13. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 14. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 15. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.