Olenpa minä nyt hieno - ikäihmisten hemmotteluhetki teki iloiseksi

Hanna Leppänen

- Kuinkahan kaunis minusta vielä tuleekaan, ihasteli Anneli Peltomaa, kun opiskelija Janika Gråman ja hiusalan taitovalmentaja Satu Mölsä laittoivat papiljotteja hänen päähänsä ikäihmisille tarkoitetussa hemmotteluhetkessä Lahdessa.

Kampauksesta tuli hieno ja Peltomaa pyörähteli tyytyväisenä Kiveriön Ystäväpirtissä, josta oli tullut perjantaina neljän tunnin ajaksi väliaikainen kauneushoitola.

- Eikös olekin tukka nyt hyvin, Anneli Peltomaa vielä varmisti ja suunnisti kohti kynsien lakkausta.

Peltomaa oli saanut kuulla Vanhustenviikolle sovitetusta tapahtumasta Loviisankadun kerhossa, jossa Kiinni elämässä -hankkeen projektikoordinaattori Jonna Piipponen-Karkulowski oli siitä kertonut.

- Meillä on kerhossa hurjan hauskaa ja Jonna on tosi hyvä ohjaaja, Anneli Peltomaa vakuutti.

Kerholaisia Loviisankadun Iloa Arkeen -pysäkillä on 20-30.

- Minulla on ollut sydänpysähdys ja aivoinfarkti, joka vuoksi liikkuminen on hieman epävarmaa. Yritän kuitenkin olla aktiivinen ja osallistua näihin ikäihmisten tapahtumiin, Peltomaa selitti.

Hyvä tuli, nyökytteli Anneli Peltomaa Satu Mölsän pidellessä peiliä. Antti Sepponen

- Meille oli iloinen yllätys, että ensimmäinen hemmottelupäivä keräsi näinkin paljon osanottajia, kertoivat Jonna Piipponen-Karkulowski ja Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan alueellinen koordinaattori Riikka Savela.

Tapahtuma oli tarkoitettu kaikille lahtelaisille ikäihmisille, mutta eniten paikalla oli kaupunginosakerhoihin osallistuvia.

Tarjolla oli Salpauksen kauneudenhoitoalan ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kosmetologi- ja kampauspalveluja sekä Lahden Lähimmäispalvelun vapaaehtoisten tarjoamaa hierontaa.

Osanottajia hemmottelupäivässä oli runsaat 40.

Aiheeseen liittyvää

  1. Missä iässä vanhuus alkaa? Näin eri-ikäiset suomalaiset vastasivat 7.10.2016 6:00

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut