Turvapaikanhakija yritti ostaa heinolalaistytöltä seksiä Google-kääntäjän avulla - ei syytettä, sillä mies ehti poistua maasta

Mikko Kivelä

Parikymppinen turvapaikanhakijamies lähestyi viime marraskuussa Heinolan Rantapuistossa tyttöä ja näytti tälle puhelimeensa kirjoittaman, Google-kääntäjän kääntämän viestin: "haluan ostaa sinut 20 euroa". Mies korotti suuseksitarjoustaan aina 200 euroon, mutta kauppoja ei tullut.

Mies yritti samaa myös tytön seuralaiseen. Hän oli lähennellyt tyttöjä. Käskettynä mies oli lopettanut.

Tapaus meni poliisitutkintaan. Mies kiisti syyllistyneensä rikokseen. Tyttöjen ja heidän seurassaan olleitten kahden muun turvapaikanhakijan kertomukset osoittivat muuta. He olivat kaikki tunnistaneet epäillyn kahdeksan henkilön tunnistusrivistä.

Kihlakunnansyyttäjä pitää epäiltyjä rikoksia eli kahta seksuaalista ahdistelua ja seksuaalipalvelujen ostamisen yritystä nuorelta vakavina. Syyttäjä on kuitenkin päättänyt jättää syytteen nostamatta, sillä rikoksista epäilty oli poliisin mukaan poistunut maasta jo ennen esitutkinnan valmistumista.

Miehen olinpaikasta ei ole tietoa. Hänen saaminen oikeuden eteen Suomessa voisi vaatia turvautumista kalliiseen kansainväliseen oikeusapuun.

Käsittelyn jatkamisesta aiheutuvat kustannukset olisivat asian laatuun nähden korkeat.

Kaksi päivää myöhemmin sama mies oli kourinut ja lähennellyt toista tyttöä Heinolan keskustan kioskilla. Tyttö käski englanniksi miestä lopettamaan, jolloin tämä tönäisi tyttöä kaksin käsin.

Syyttäjä jätti samasta syystä syytteen nostamatta.

Poliisi on kuulustellut samaa ja erästä toista miestä myös muutaman muun turvapaikanhakijan pahoinpitelystä epäiltynä. Kyse oli 20-30 henkilön joukkotappelusta, jossa rikoksesta epäilty kaksikko käytti eniten väkivaltaa. Tässäkään tapauksessa syytteitä ei nostettu, sillä toinenkin riitapukari on poistunut maasta.

Syyttämättäjättämispäätökset on tehty viikko sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.