Loppuunmyytyihin Lahti-Suunnistuksiin avataan lisää paikkoja

Heinäkuiseen Lahti-Suunnistukseen on tulossa satoja osallistujia. Kuva Lahden Suunnistajien omatoimirasteilta toukokuulta. Mirja Hussain

ESS

Heinäkuussa järjestettävään kaksipäiväiseen Lahti-Suunnistukseen avataan lisää sarjoja ja osanottajapaikkoja. Lahden Suunnistajat -37:n hallitus päätti lisäpaikkojen avaamisesta, kun alkuperäiset osanottajakiintiöt oli myyty täyteen.

Lahti-Suunnistus järjestetään Hollolan Hälvälässä 18.–19. heinäkuuta. Sunnuntain kilpailupäivälle avataan toinen kilpailu veteraanisarjoille, joten muihin sarjoihin vapautuu paikkoja ja siten kaikkiin sarjoihin on mahdollista ottaa lisää osanottajia.

– On historiallista myydä suunnistuskilpailut loppuun, mutta olemme todella tyytyväisiä, että voimme avata osanottomääriä, sillä monet halukkaat eivät mahtuneet mukaan. Tulemme edelleenkin painottamaan kaikissa järjestelyissä turvallisuutta ja siksi kilpailijoiden lähtöaikoja porrastetaan kahteen eri osaan. Sunnuntain erillisessä veteraanien kilpailussa lähtöajat ovat vasta iltapäivällä, jolloin paikan päällä ei ole missään vaiheessa liikaa väkeä samaan aikaan, toteaa kilpailunjohtaja ja Lahden Suunnistajien puheenjohtaja Kauko Suhonen tiedotteessa.

Lahden Suunnistajat toteaa tiedotteessaan, että suunnistus lajina mahdollistaa monin tavoin turvalliset järjestelyt. Suhosen mukaan Lahti-Suunnistuksen sunnuntain kilpailuihin on odotettavissa jopa 800 suunnistajaa. Sunnuntaina useammalle sarjalle on oma kilpailu.

– Ratasuunnittelu, lähtö- ja maalipaikkojen eriyttäminen sekä kilpailukeskuksen toimintojen minimoiminen varmistavat sen, että ihmiset voivat osallistua isompinakin joukkoina turvallisesti Lahti-Suunnistukseen. Järjestäjiltä tämä vaatii tietysti omanlaisia ponnisteluja, sillä kilpailu venyy koko päivän mittaiseksi. Talkoolaisten määrää pyritään tässä tilanteessa pitämään mahdollisimman pienenä, mutta järjestelyjä voidaan vetää läpi vuoroissa, mikä helpottaa urakkaa, Suhonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 2. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 3. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 4. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 5. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä kello 18.30 alkaen
 6. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 7. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 8. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 9. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 10. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 11. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 12. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 13. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 14. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 15. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.