Loppuunmyytyihin Lahti-Suunnistuksiin avataan lisää paikkoja

Heinäkuiseen Lahti-Suunnistukseen on tulossa satoja osallistujia. Kuva Lahden Suunnistajien omatoimirasteilta toukokuulta. Mirja Hussain

ESS

Heinäkuussa järjestettävään kaksipäiväiseen Lahti-Suunnistukseen avataan lisää sarjoja ja osanottajapaikkoja. Lahden Suunnistajat -37:n hallitus päätti lisäpaikkojen avaamisesta, kun alkuperäiset osanottajakiintiöt oli myyty täyteen.

Lahti-Suunnistus järjestetään Hollolan Hälvälässä 18.–19. heinäkuuta. Sunnuntain kilpailupäivälle avataan toinen kilpailu veteraanisarjoille, joten muihin sarjoihin vapautuu paikkoja ja siten kaikkiin sarjoihin on mahdollista ottaa lisää osanottajia.

– On historiallista myydä suunnistuskilpailut loppuun, mutta olemme todella tyytyväisiä, että voimme avata osanottomääriä, sillä monet halukkaat eivät mahtuneet mukaan. Tulemme edelleenkin painottamaan kaikissa järjestelyissä turvallisuutta ja siksi kilpailijoiden lähtöaikoja porrastetaan kahteen eri osaan. Sunnuntain erillisessä veteraanien kilpailussa lähtöajat ovat vasta iltapäivällä, jolloin paikan päällä ei ole missään vaiheessa liikaa väkeä samaan aikaan, toteaa kilpailunjohtaja ja Lahden Suunnistajien puheenjohtaja Kauko Suhonen tiedotteessa.

Lahden Suunnistajat toteaa tiedotteessaan, että suunnistus lajina mahdollistaa monin tavoin turvalliset järjestelyt. Suhosen mukaan Lahti-Suunnistuksen sunnuntain kilpailuihin on odotettavissa jopa 800 suunnistajaa. Sunnuntaina useammalle sarjalle on oma kilpailu.

– Ratasuunnittelu, lähtö- ja maalipaikkojen eriyttäminen sekä kilpailukeskuksen toimintojen minimoiminen varmistavat sen, että ihmiset voivat osallistua isompinakin joukkoina turvallisesti Lahti-Suunnistukseen. Järjestäjiltä tämä vaatii tietysti omanlaisia ponnisteluja, sillä kilpailu venyy koko päivän mittaiseksi. Talkoolaisten määrää pyritään tässä tilanteessa pitämään mahdollisimman pienenä, mutta järjestelyjä voidaan vetää läpi vuoroissa, mikä helpottaa urakkaa, Suhonen sanoo.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut