Valkoposkihanhien karkotusalueita kokeillaan kahdella Lahden uimarannalla – hanhia saavat karkottaa vain koulutetut hätistelijät

Lahden Ankkurin rantapuiston ja Mukkulan Kartanonpuiston uimarannoilla kokeillaan valkoposkihanhien rauhallista karkottamista. Hanhia saavat karkottaa vain tehtävään koulutetut ja luvan saaneet hätistelijät.

– Koulutetut hätistelijät eivät juokse hanhien perässä, vaan lähestyvät niitä rauhallisesti. Kun lintuja lähestyy, ne siirtyvät parin metrin päähän. Kun niiden perässä seuraa sitkeästi, ne lähtevät lopulta lentoon, kaupunginvaltuutettu Jani Wallenius (kok.) sanoo.

Kuka tahansa ei saa hätistellä valkoposkihanhia. Lintujen perässä ei saa juosta eikä niitä saa heitellä esineillä.

Rannoille tulee karkotuksen testialueesta kertovia kylttejä tämän viikon aikana. Lintujen luvaton hätistely ilmoitetaan poliisille.

Valkoposkihanhien hätistelylle ei herunut lupaa - Lahti rakentaa ely-keskuksen kieltävän päätöksen jälkeen aidan lintujen paimentamiseen

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut