Huolettaako ruuhka Lahden alueella? Liikenteen sujuvuuden voi nyt tarkistaa netistä uuden palvelun avulla

LiikenneNyt-palvelu kerää tietoja Lahden pääajoreiteistä. Liikenteen sujuvuutta ja ajosäätä voi tarkkailla palvelun sivuilta.

Katja Pyörälä

Lahden alueen liikkujille on käynnistynyt uusi liikenteen seurantapalvelu. LiikenneNyt tekee keräämiensä tietojen perusteella arvioita alueen pääajoreittien liikenteestä. Arviot koskevat liikenteen sujuvuustilannetta, tiesäätä sekä pyöräliikenteen määrää.

Lahden kaupunki tiedottaa, että palvelussa näkyvät myös kaupunkiseudun ilmanlaatuhavainnot. LiikenneNyt on avattu kokeiluvaiheeseen päästökaupan CitiCAP-hankkeen yhteydessä. Jos ilmanlaadun havaitaan olevan huono, voidaan pyöräilystä päästökaupan hinnoittelulla tehdä houkuttelevampi vaihtoehto liikkumiseen.

Asukkaiden liikkumisesta on kerätty tietoa myös automaattisilla laskureilla. Laskureita on vilkkailla kulkupaikoilla, kuten Hollolankadulla Mytäjäisten risteyksessä. Osa laskentapisteistä laskee vain pyöräilijöitä, osa myös jalankulkijoita.

Jalankulkijoita lasketaan Lapakiston luontopolulla. Seuranta kertoo, että luontopolun kävijämäärät nousivat maaliskuussa. Kuukausitasolla kävijämäärät ovat nousseet 2 000:lla viime vuoden kevääseen verrattuna.

Kestävän liikkumisen projektipäällikkö Anna Huttusen mukaan laskentapisteillä saadaan kuva pyöräliikenteen määrän muutoksista. Laskureilla myös ymmärretään suunnitteluratkaisujen vaikutus liikkujamääriin. Mitä enemmän laskentapisteitä on, sen kokonaisvaltaisempi kuva liikenteen muutoksista saadaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 2. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 3. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 4. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 5. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä kello 18.30 alkaen
 6. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 7. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 8. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 9. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 10. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 11. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 12. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 13. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 14. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 15. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.