ESS selvitti kyselyllä Lahden parhaan uimarannan – voittaja jätti muut kauas taakseen

Vastauksia kyselyyn annettiin yhteensä 260.

ESS:n kyselyn mukaan Möysä on Lahden paras uimaranta. Elena Liseytseva

Juuso Koskinen

Kysyimme verkossa teiltä lukijoiltamme, mikä mahtaa olla Lahden paras uimaranta. Vastausten perusteella voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Tässä kyselyn tulokset:

1. Möysä

Etelä-Suomen Sanomien teettämän kyselyn perusteella Lahden paras uimaranta on Joutjärven rannalla sijaitseva Möysän uimaranta. Se sai kyselyyn vastanneiden kesken 23 prosentin kannatuksen.

Möysä keräsi kiitosta osakseen erityisesti monipuolisuutensa ja viihtyisyytensä puolesta. Myös rannan siisteyttä, kokoa, runsaita aktiviteetteja sekä kaupungin keskustan läheisyyttä ylistettiin laajalla rintamalla.

– Möysä on lähellä ja sinne on helppo mennä. Rannalta löytyy paljon erilaista maastoa, missä loikoilla tai osallistua aktiviteetteihin. Siellä viihtyy hyvin pidemmänkin tovin, kirjoitti eräs vastaajista.

Uimarannalla on panostettu myös infrastruktuurin kehittämiseen ja uimareiden turvallisuuteen uimavalvonnan myötä.

– Täydellinen ranta lapsiperheelle. Uimavalvonta, pukukopit, vessat, kioski, notskipaikat ja paljon roskiksia sekä pyörätelineitä. Ihana käydä hyvin hoidetulla rannalla uimassa!

Möysän uimarannalla on paljon tilaa ja erilaisia aktiviteettejä. Annika Pitkänen

2. Mytäjäinen

Toiseksi suosituimmaksi kipusi Mytäjäisten uimaranta 15 prosentin äänisaaliillaan. "Mytskyn" suosion taustalla näyttäytyy ehdottomasti perinteinen hyppytorni, jollaista ei kovin monelta rannalta löydy.

– Mytäjäinen on ollut suosikkipaikka kesäisin jo kymmeniä vuosia. Pieni, viihtyisä ja lähellä. Lasten ja nuorten iloa hyppytornissa on mukava seurata, perusteltiin yhdessä vastauksessa.

Kyselyyn vastanneet kuvailivat rantaa myös kodikkaaksi, mukavatunnelmaiseksi ja jopa legendaariseksi. Lisäksi suojaisa ranta on oivallinen vaihtoehto tuulisellakin säällä.

Mytäjäisten hyppytorni on rämäpäisten uimareiden ehdoton suosikki. Mirja Hussain

3. Mukkulan Kartanonpuisto

Mukkulan Kartanonpuiston uimaranta sijoittui kolmanneksi, keräten 11 prosenttia annetuista äänistä. Mukkulan rannassa arvostettiin rauhallisuutta, upeaa miljöötä ja avaraa tilaa.

– Mukkulan uimaranta on mukavan tasainen ja väljä. Tilaa on valita paikkansa varjoisien puiden katveesta tai aurinkoiselta nurmelta. Klassikkoranta Lahdessa.

Ranta sopii hyvin lapsiperheelle leikkipuiston ja siisteytensä ansiosta. Tilaa riittää myös nuorisolle.

– Mukkula on viihtyisä eikä siellä ole ikinä liikaa porukkaa. Se on mukava paikka viettää kesäpäiviä kavereiden kanssa. Ei turhan paljoa melua tai muita häiriötekijöitä.

Mukkulan uimarannalla arvostetaan upeaa miljöötä ja kauniita maisemia. Ronja Koskinen

Kärkikolmikon ulkopuolelle jäivät muun muassa Likolampi (8 prosenttia), Ankkurin Rantapuisto (6 prosenttia), Herrasmanni (5 prosenttia) sekä Merrasjärvi (3 prosenttia annetuista äänistä). Vastausvaihtoehtoina olleiden kahdenkymmenen Lahdessa sijaitsevan uimarannan ulkopuolelta nostettiin esille myös Hollolassa sijaitseva Messilän ranta sekä Asikkalassa sijaitseva Kalmarinranta.

Vastauksia kyselyyn annettiin yhteensä 260.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. FC Lahti otti ensimmäisen kotivoiton sunnuntain Ilves-ottelusta
 3. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 4. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 5. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 6. Lastenlauluja lauletaan suositussa yhteislaulutilaisuudessa Lahdessa torstaina
 7. HU-46 uudisti rullahiihtoradan – Hälvälän olosuhteet keräsivät kiitosta SM-kisojen ampumahiihtäjiltä
 8. Reipas taipui MiPKille maalein 4 –1 - katso ottelu jälkilähetyksenä tästä
 9. Lahden Ahkeralle kiekkomitaleja 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoista
 10. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 11. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 12. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 13. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 14. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 15. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.