Päijät-Hämeessä sinilevää on havaittu juhannusviikolla vain Kariston uimarannalla Lahdessa

Juhannusviikolla sinilevää on toistaiseksi havaittu Päijät-Hämeessä vain Kariston uimarannalla Kymijärvellä Lahdessa. Asiasta tiedottaa ely-keskus.

Sinilevää ei ole havaittu Hämeen ely-keskuksen muilla seurantapaikoilla eikä keskus ole saanut ilmoituksia levästä seurannan ulkopuolisilta järviltä.

Ely-keskus muistuttaa kuitenkin tiedotteessaan, että levätilanne voi vaihdella suuresti saman järven eri osissa ja tilanne voi muuttua nopeasti sääolosuhteiden, etenkin tuulen vaikutuksesta. Tästä syystä tiedotteen sisältämä tieto voi olla jo vanhentunutta.

Sinilevä lisääntyy juhannusviikolla lämpimän sään takia – havupuiden siitepöly on helppo sekoittaa sinilevään

Sinilevä sekoittuu vesimassaan tuulisella säällä, eikä nouse pintaan. Silloin levää ei tavallisesti huomata. Pintaan noussutta sinilevää voi kerääntyä tuulen ja virtausten mukana rantaan.

Ely-keskuksen tiedotteen mukaan vähäisemmän sinileväesiintymän tunnistaa vedessä olevista pienistä vihertävistä hiutaleista sekä kapeista, tikkumaisista leväjuovista. Runsaamman esiintymän tunnistaa rannalla olevista leväkasautumista tai vihreästä raidasta.

Uimavedet lämpenevät nyt nopeasti Lahdessa ja rannoilla piisaa väkeä – suurimman muodonmuutoksen on kokenut Möysä, yksi kaupungin suosituimmista rannoista, missä "kaikki on laitettu uusiksi"

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut