Satojentuhansien eurojen lasku - Kärkölän luvaton jätevarasto siivotaan valtion rahoilla

Ympäristöministeriö on myöntänyt Hämeen ely-keskukselle 338 000 euroa Kärkölässä sijaitsevan luvattoman jätevaraston jälkien siivoamiseen. Vaaralliset jätekemikaalit viedään pois ja hävitetään asianmukaisesti.

Varastoalueen huonokuntoiset kontit ja kemikaalien varastointimääräysten vastaiset varastotilat ovat riski ympäristölle.

Hämeen ely-keskus teki asiasta tutkintapyynnön poliisille. Esitutkinta on käynnissä.

Poliisi kertoi maaliskuussa epäilevänsä, että kyse on jätteen dumppaamisesta. Käytännössä kyse on jätteestä, jonka käsittely asianmukaisesti aiheuttaisi jätteen haltijalle huomattavia kustannuksia.

Kahdesta varastohallista löytyi noin 750 tuhannen litran suuruista muovikonttia, joissa on poliisin epäilyn mukaan vaaralliseksi luokiteltua jätettä. Jätteet on tuotu maakunnan ulkopuolelta konkurssiin menneestä firmasta.

Kärkölästä löytyneet konkurssifirman jätteet oli tuotu maakunnan ulkopuolelta

Varastohallit eivät sijaitse pohjavesialueella. Jätekontit ovat ainakin pääosin täysinäisiä. Vuodoista ei ole löytynyt merkkejä. Myös pelastuslaitos on käynyt tarkastamassa varastohallit, eikä kohteessa ole havaittua akuuttia vaaraa.

Hämeen ely-keskus selvittää seuraavaksi vastuutahoja, jotta ministeriön myöntämä määräraha saadaan perittyä takaisin valtiolle. Siivous on jo kilpailutettu. Kiinteistön tyhjentäminen alkaa ely-keskuksen mukaan mahdollisimman nopeasti.

Kärkölän luvattomien kemikaalikonttien käsittely saattaa jäädä veronmaksajien maksettavaksi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut