Poliisi tutkii Lahdessa ollutta autopurkamon paloa törkeänä tuhotyönä - jopa 50 romutusta odottanutta autoa paloi

Autopurkamon palo Ahtialassa oli huomattavan suuri. Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen perjantaina aamukolmen jälkeen. ESS

Timo-Pekka Heima

Lahdessa Ahtialassa Mustapuronkadulla sijaitsevan autopurkamon alueella on ollut iso tulipalo torstain ja perjantain välisenä yönä. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan autoja tai autonromuja paloi lähes 50 kappaletta.

Palaneet ajoneuvot olivat suurelta osin henkilöautoja, mutta joukossa oli myös pakettiautoja ja linja-autoja. Ne odottivat tontilla romutusta.

Hälytys palosta tuli yöllä kolmen jälkeen. Palopaikalle lähti yöllä runsaasti pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien kalustoa, niin sanotun komppanialähdön verran.

Palossa tuhoutuneet kulkuneuvot olivat purkamon pihamaalla. Palaneet autot olivat aivan tontilla olevan pienemmän rakennuksen tuntumassa, ja pelastuslaitoksella olikin työtä rajata paloa siten, ettei se levinnyt rakennukseen.

Palosta tullut lämpö aiheutti pienemmälle rakennukselle lieviä vaurioita, mutta palo ei siihen levinnyt.

Aamulla puoli kuudelta sammutustyöt oli saatu suurimmalta osin päätökseen. Paloalueella jatkui edelleen pienten kytevien palojen kasteleminen. Aamulla puoli kahdeksalta paikalla oli enää yksi pelastuslaitoksen yksikkö.

Päivystävä palomestari kertoi Etelä-Suomen Sanomille, että paloalue rajautui tontin läntiselle reunalle. Paloalue oli noin neljäsosan purkamotontin pinta-alasta.

Palosta lähti runsaasti savua, joka ohjautui palopaikalta sellaiselle suunnalle, jossa ei ole juuri asutusta.

Poliisi selvittää palon syttymissyytä. Perjantaina puolen päivän jälkeen poliisi tiedotti tutkivansa autopurkamon paloa törkeänä vahingontekona.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut