Trump ja Clinton kiinnostivat Lahden seudun Suomi-Amerikka -yhdistyksen juhlassa

Piia Kujala

Yhdysvaltojen presidentinvaalit kiinnostavat ympäri maailmaa. Niistä puhuttiin myös Lahden seudun Suomi-Amerikka-yhdistyksen 70-vuotisjuhlassa lauantaina. Yhdysvaltain suurlähetystöä juhlassa edusti poliittisen osaston päällikkö Shawn Waddoups.

Waddoups korosti, ettei hänellä itsellään ole virallisesti kantaa kummastakaan ehdokkaasta, republikaanien Donald Trumpista tai demokraattien Hillary Clintonista.

- Minulla on tiettyjä rajoituksia sille, mitä voin sanoa Yhdysvaltain vaaleista. Työskentelen maan suurlähetystössä. Toinen ehdokkaista on joka tapauksessa tuleva pomoni, joten siinäkin mielessä on oltava varovainen, hän kevensi tunnelmaa.

Yhdistyksen aktiivijäsen ja entinen puheenjohtaja Maija Romo kertoi seuranneensa vaalisyksyä melko aktiivisesti.

- Vaikka me suomalaiset emme olekaan nyt valitsemassa presidenttiä, toivon, että Clinton voittaa. Tietysti, hän hymähti.

Lahdessa järjestettyyn juhlatilaisuuteen osallistunut Suomi-Amerikka-yhdistysten liiton puheenjohtaja Lena Hartikainen sen sijaan saa äänestää marraskuisissa vaaleissa, sillä hänellä on kaksoiskansalaisuus. Hän kertoi olevansa sen verran optimistinen luonne, että pyrkii löytämään kaikesta jotain hyvää.

- Trumpin ansioksi on nostettava se, että hän on onnistunut tuomaan esiin niitä epäkohtia, joihin amerikkalainen keskiluokka on tyytymätön. Toisaalta taas se, että Trump olisi keskiluokan pelastaja, on jo lähtökohtaisesti kovin ristiriitainen ajatus, hän sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.